onsdag 20 juli 2011

Hoppgungetestet

Fick ju en hoppgunga i doppresent, kände att jag var tvungen att se om lillkillen växt till sig tillräckligt för den?! Kanske inte riktigt än, men kul hade vi, speciellt jag. Skratta så jag grät! Den måste ju smaka gott iaf och på slutet fatta han nog hur den funka. Får prova om nån vecka igen och se om den kanske är lite mer lagom stor då.


tisdag 19 juli 2011

Morgonglad

För det mesta så tjötar Elton på som bäst på morgonkvisten, och även så här om dagen.. Lite långrandig film kanske, men första utropet är lite härligt!


Piggåglakexchoklad!

måndag 18 juli 2011

Matsalsfix

Nu kommer snart vår efterlängtade skänk, så då var det dags att få ordning på matsalen! Möbegrossens möbler kommer ju färdigmonterade så det är ju inget man "ställer undan" så länge med tanke på storleken.

Färgen syns inte superbra, men lite gårlila ton var det på tre av fyra väggar.




Den fjärde väggen va en svart fondvägg
Nu blir det vitt, och fondväggen får samma vita halvglansiga tapet som lilltoan.. Snart klart, snart... Planen är sedan att svarva till ekbordet lite och sedan måla om det, kan nog bli bra!


Elton låg på golvet i vardagsrummet och roa sig själv

söndag 17 juli 2011

Mammas badkille

Idag var det dags för bad igen.. Gick bra, inte helt okej men bra. skönt att det går bättre o bättre iaf. Idag var det bara lite smågnyigt och direkt efter var vi glada igen. 24e augusti startar babysim, då håller vi tummarna att det fungerar fint! Lite annat än att bada i balja med helt klart!



Veronika, glömde vi skorvsalvan hos er? Har inte hittat den..? :-) Tänkte ta tag i det nu i veckan.. hihi

Sen kväll hos kompisen Moa

I måndags blev det en spontankväll hos Veronika, Christoffer och Moa. Först grilla vi lite medan vi försökte natta dom små.. Gick inge vidare så vi fick leka dom trötta istället! :-) 





Moa ville gärna låna Eltons napp


Testade att öka på konstrasten och färgmättnaden lite på några bilder, absolut inget anvancerat i photoshop eller så utan bara för testingens skull. Några blev bra, några lite mörka och några lite knas i färgen.. :-)





Sträckte sig efter kameran







Nice as!

Handdockan som va kul en liten stund iaf


Sötis Moa!

Elton låna Moas bamsenalle en stund


Svårt att fånga både utan något sudd





Spontankvällar brukar bli bra, även denna! Tack för en kalastrevlig kväll!!

Tjingeling

fredag 15 juli 2011

Testing


Testar att blogga via mobilen för första gången.. får se hur det funkar..

Så här mumsigt fika fick vi idag hos Victor o Renèe!


Skickat från min HTC

tisdag 12 juli 2011

Besök hos mormor

Slänger in lite bilder och ett filmklipp från förra veckan när vi var och hälsa på mormor Pirjo och Reino en heldag! Massa skoj hade vi!

Åkte åkgräsklippare

Hämta potatis och lök i mammas odlingar


Till lunch blev det färskpotatis med löksmörsås gäddbiffar och sill, jättemums! Under dagen när Elton sov löste jag och mamma massa korsord, lite tipex fick dock användas då ett av lösenorden blev kanonfel! haha


Elton lekte att han va karamellkungen

Va lite utmattande

Sen blev han en trollkarl!

simsalabim

Mormor Pirjo pratar nästan bara finska med Elton, kalasbra! Både han och jag lär oss samtidigt!

Filmsnutten är väl kanske inte den mest spännande, vet inte om någon är det mer än för mig.. hihi.. Fast jag ser honom varje dag nästan varje minut så kan jag se om filmklippen ett par gånger utan att tröttna.. Här Tränar han på att hålla nappen själv och mormor pratar på!


tisdag 5 juli 2011

Tjöt-tjöt i farten igen

Det är så mysigt när han sätter igång, nu har det vart flera gånger varje dag dom senaste dagarna..! Senast var för runt en timma sedan efter morgonblöjbytet, kompisarna Apan, Elefanten och Lejonet är kul att prata med. 

Sorry för kvallen på filmen, hade ingen vettig kamera i närheten...





Nu drar vi till Hillared och Eltons mormor.
pussåkram

måndag 4 juli 2011

Gosefisen

Kanon med en ny mobil med lite bättre kamera - nu blir det mer vardagskort tagna, är ju inte alltid man har sin D90 i närheten.. Fick lite härliga kort på vår gosefis i veckan ute i stugan..


pussmunnen


mamma-sonmys

morfar-häng

morgonpigga 

ligga på mage är skojsigt



smileys

söndag 3 juli 2011

Det bar av till Skagersbrunn

Blev en tur till Skagersbrunn och min bror med familj i helgen! Först via Habo och Eltons farfar som fyllde år, GRATTIS igen! Där fick vi massa god grillad mat, vid 21 tiden bar det av ca 18 mil till uppåt i landet.

Hade en superdupertrevlig helg där med halvbra väder, god mat, invigning av den inglasade verandan och förfirande av Ninas födelsedag.

Blev inte av att jag tog fram min riktiga kamera, men mobilfoton funkar ibland det med!

getingar fanns det gott om, en fångades in

tyskarna var utklädda till älg och vikingar?

spela kort gjorde vi!

wohooo

Varmt och kvavt var det igår, Elton va jätteklibbig och inte superlycklig så vi bada honom lite, det va inte heller så skoj, men efteråt var han rätt nöjd och sov ett par timmar! Mammas badkille!


Tack för en kanonhelg alla som vart med!! :-)
Pussåkram

Moroten och jag

De senaste veckorna har Elton börjat greppa saker och ting i närheten mer och mer.. När Tilde och Kirsi var på besök en eftermiddag hade dom med sig en supersöt morot, den gillar han mycket! Smakar inte så gott bara verkar det som, grimaserar riktigt illa när han lyckas stoppa in morotens näsa eller haka i munnen. 

moroten

Dom flesta andra gosesakerna har fått namn, men vi har inte kommit på nått bra till moroten, förslag någon? 

Inte världens bästaste bild, men den här leksaken fick han när vi svängde in snabbt på Åhléns här om dagen, lite ljud, lite ljus, lite mjukt och lite hårt och mycket greppvänlig - he likes it!


Insett att han behöver lite nya saker, tröttnat på blomman och åsnan som brukar få haka på när vi är i väg.. Söteplutten börjar bli stor!

Tjingeling

fredag 1 juli 2011

Hemma igen


Pappa Fredrik lyckades få ihop en veckas semester iaf, så full fart har det vart...

Måndagen spenderade vi till största delen i Knalleland för lite shopping, Elton fick en alldeles egen CD-spelare till sitt rum så vi kan lyssna på rim, ramsor och sånger :-) Fin va!?



Vi åkte till stugan och morfar i tisdags efter att vi vart på sångstund på öppnis på förmiddagen. Grilla lite goda revben på kvällen och sov iaf ganska gott, va rätt varmt hela natten.. Dagen efter fick jag träffa två av mina kusiner, systrarna Viktoria och Camilla. Kusinbarnen var supersöta och det var skoj att få träffa dom, den minsta är runt veckan äldre än Elton bara, lille Vilgot.

Längtar till nästa gång det blir stugan, får nog bli jag och Elton som drar dit en vecka medan pappa Fredrik jobbar och drar in stålarna..

Jag badade, undebart!

min käre far och Eltons favvomorfar

baddax för grabbarna

Flög upp på bryggan och nästan på mig

Så fint ute i stugan


Elton vill inte sitta bakåtlutad utan helst dubbelvikt


På onsdagseftermiddagen drog vi vidare mot Varberg och Fredriks mormor. Lika gött där i värmen, traska ner till hamnen och titta på lite båtar (Det gillar Fredrik) Somna tidigt och sov lagom länge.



Fredrik morgonbadade med giftasmoster (eller vad det nu heter, hans morbrors fru) Njöt för fullt, eller??



Av jordgubbarna som blev över gjorde Brita kräm som vi fick till frukost! mumsigt!



Fredrik provar kameran och vill gärna att jag visar hans talang..

Strax innan lunch drog vi hemåt mot Borås, Fredrik och Blixt hade hyrt motorcyklar för att ut och köra hela dagen. Nu får vi se vad helgen har att erbjuda, åker eventuellt iväg igen, vart? Det får vi se..


Tjoff!