tisdag 23 augusti 2011

Fler ljud

När han inte knorrar eller tjötar så "pruttar" han med munnen. Det gjorde han när han var ganska liten, men nu kan han göra det riktigt hög ibland. Svårt att hålla sig för skratt då! Sötnöt!



pruttprutt!

måndag 22 augusti 2011

Knorret

Ett tag tjata han järnet, sen va han tyst ett par dagar, det som gäller nu är att knorra. Verkar vara när han blir lite frustrerad och inte får som han vill.. Knas men söt!


Hejsvejs!

söndag 21 augusti 2011

Sussa hos morfar

Elton gillar sin morfar! Vi försöker ses så ofta vi kan och gärna ute i stugan. Sist vi var där somnade Elton jättegott i morfars famn medan mamma fiska aborre.


Elton     Morfar

lördag 20 augusti 2011

Bröllop

I helgen var det äntligen dax för bröllopet, Linda och Peter sa ja till varandra i Brämhults kyrka - och ja, tårarna kom snabbt. Räckte att Linda kom in i kyrkan så var det kört! Det var så fint och de båda va så fina!


Lilla familjen

Luddes bubbla som jag fixa i ordning på morgonen

Peter & Linda 

Buketten
Jag och Lindas syster Sara var värdinnor för bröllopet, det var en stor ära och va riktigt kul! Ser framemot att gå på bröllop nästa år igen!

Hurra hurra hurra hurra för brudparet igen!

fredag 19 augusti 2011

Besök hos frisören

I förra veckan var det äntligen dags att fixa frillen, ringde Anna på Studio Linda Ekberg som löste en tid snabbt som blixten. Lite snygger ville man ju va till bröllopet som var i helgen..

Försökte få till en bild på de två. men Elton har lite svårt att vara still


Efter mamma var det Eltons tur


Va lite svårt, men blev bra till slut


Nu åker hockeyfrillan bort, liiite iaf

Tack Anna! Både jag och Elton är kalasnöjda fortfarande, skoj att träffa på dig på Åhléns med nu i veckan. Nästa gång vi är i stan kommer vi upp på en kaffe! Tummis på den!

pussåkram

Blåbärsmonstret

Många sölgrisbilder blir det - här kommer två till! 






Blåbär är nog det som är mest söligt och som syns med, gott är det dock! Varannan sked till Elton varannan till mamma! MUMS!!

hejsvejs i blåbärsskogen!

torsdag 18 augusti 2011

Hellohellohellohello

Det har man hört ett par gånger om dagen. Eltons fantastiska flygplansgåstol han fått av min kära kollega Camilla är sååå skojsig! Det enda är väl att Elton gärna hänger på knapparna som finns och för det mesta säger den hello hello hello om och om igen, ibland kommer det lite andra melodier med, men dom börjar också bli tjatiga.. Dock är det värt det, för han är så lycklig i sin stol min lilla kille!


Figge halvsover och är på sin vakt

Full fart bakåt! För det mesta


hellohellohello

onsdag 17 augusti 2011

Besök hos mammas morbror

En eftermiddag åkte vi ut till Paavo och Pirkko som har en sommarstuga ute vid Skanskasjön. Pirkko hade bakat en kalasgod paj med hallon och blåbär som hon vart och plockat dagen innan! Vi badade en stund och Elton fick bada fötterna. 

Tyvärr fick vi lite bråttom, men ska snart boka in en ny dag vi ska dit så vi hinner med att både basta och grilla med!




tisdag 16 augusti 2011

puré i mängder

Idag var det dags att göra nytt storkok, frysen börjar bli tom! Leta rätt på en av alla böcker/tidningar/häften man fått lite varstans ifrån med tips och recept på puréer. 

Blev lite av varje, sötpotatis, morot och rotselleri med kyckling och palsternacka som är ett säkert kort. Kyckling blir första köttet han får prova.. Eller prutteiner som pappa säger.



Bra bok med enkla recept

Här ska mixas


Färdigt



Tjingeling

Patrullriks

I år var det dags för Patrullriks igen, va ju sex år sedan vi va med på det och oj va skoj vi hade!! Detta året var det såpass nära (Sällerhög) så jag, Sara och Elton packa ihop oss och åkte dit för att hälsa på! Vädret va bra nästan hela tiden, stunden det regnade hitta vi skydd i ett stort tält.

Sara är lite småhungrig

Chillar lite

högt upp i luften

myspys



mammas buse

Lägerkänsla och saknad hade vi nog båda två

Bajamajor är fina grejer!?

Eftersom allt flöt på så fint och vi träffa så många härliga människor, Marie, Jonas, Lennart, Maggan, Sundell, Anders och Dan mfl så stanna vi även på kvällens lägerbål. Fick se en skojsig svengelsk trollkarl och höra på massa fin musik. Vi åkte hem först när mörkret lagts sig och även dimman!

Lennart aka Skruven v lägerchef på lägerbål

Elton fick hänga hos Sara under lägerbålet
Tack Sara för en superdupermysig dag!!!

Fotokul

Häromdagen hade jag och Elton lite tråkigt i det tråkiga vädret. Jag slet fram kameran och pilla lite på alla fantastiska knappar som finns på den.. Lekte lite med blixten och med ljuset och så.. Inga mästerverk, men skoj hade vi  (eller kanske bara jag?!) och några söta bilder blev det, iaf enligt mig.. :-)









TVn är spännande


Inte alltid lätt att vara still och med me blicken..





den lilla dubbelhakan


Här är vi lite lika kusin Liam






måndag 15 augusti 2011

Fullspäckad dag inkl premiärgungning

Idag blev det föst lite Alexandra och Eltonbus hemma hos oss, första gången dom trilla in här.. :-) Va lite för längesedan vi sågs nu. Vi traskade sedan bort till Öppnis på K-berg som öppna idag, massa MASSA barn och föräldrar där i alla åldrar och livat vart det! Men såå skönt att dom öppnat igen, saknat det i massor!!




SötisAlexandra

Gosar lite

Efter det ringde Ann och undra om vi ville haka på till lekplatsen (som vi tänkt göra flera gånger) och idag passa det oss bra! Då fick Elton premiärgunga, gick superbra!


massa fart


Kompisgungar lite med

Sen gick vi hem till pappa som vart duktig och polerat Opeln och städat garaget, tog med honom upp till våran lekplats. Vi ville ju såklart visa pappa att vi kan gunga nu med! Vet inte om Elton eller pappa hade roligast på lekplatsen?! Söta va dom iaf!


Lite trångt


wieeee


Elton och jag gunga lite mede


men roligast är det nog att gunga själv


gosepricken






söndag 14 augusti 2011

Ullared!!!

Vi valde en tokig dag att åka dit på, men det var trevligt ändå! 
På morgonen testade vi att sätta lilleman i sittdelen istället eftersom han inte längre är så förtjust i att ligga ner i vagnen när han är vaken. Det funka, inte superbra, men det funka, med lite lut!

Så jag, Elton, min pappa och syster packa ihop oss och åkte!


Lite lut som sagt

gäller att komma ihåg vart man ställer vagnen på parkeringen

och vad vagnen heter om nån skulle ta fel..

När vi kom till inredningen blev det för mycke!

Väl ute tog Elton en relaxad snackstund med Henke

mhmmm, här kan man va

Nästa gång vi åker dit blir det på en bättre dag, inte när alla har semester!