tisdag 26 juni 2012

Mot Vännäs

Idag bar resan av upp mot Vännäs som ligger omkring tre mil väster om Umeå, ca 104 mil hemifrån. Min faster gick bort för någon vecka sedan så jag, pappa, systeryster och Elton packa bilen för att åka upp. Vi kommer att bo hos våran kusin i Vännäs två nätter för att sedan åka ner till Härnösand där begravningen kommer äga rum.

Första fikastoppet.


På stoppet efter fick Elton gunga lite på en häst och lekte lite med en tjej vars föräldrar hade fått problem med bilen. Hoppas det löste sig för dom. Verkade ha stått där ett tag. Tror dom va från Ungern..




I Västerås var det dags för nästa stopp, IKEA käk är alltid fint! Det tyckte Elton med som åt köttbullar med potatismos, lingonsylt och sås.




 Efter matstoppet körde vi viadre och började leta vandrarhem, hittade ett lite utanför Huddik som hade ett familjerum vi fick hyra för 495:- kalaspris för tre vuxna å en liten. Ett sovrum, vardagsrum med säng och bäddsoffa, kök och egen dusch och toalett.

http://www.kustleden.com/ vi bokade via http://www.booking.com/ som har en app till Andriod. Superdupersmidigt, bokar man via appen eller hemsidan får man dessutom oftast ett rabatterat pris!

bild på del av vardagsrummet
Vi ringde till vandrarhemmet runt halv nio på kvällen, de stängde incheckningen klockan nio men vi skulle inte landa där förrän vid halv elva. Va inga problem sa hon, de löser det. Vi skulle bara ringa igen när vi åkte förbi Huddiksvall så de kunde komma bort och checka in oss. Så vänliga och smidiga. Lägenheten va jättefin och fräsch och det mesta man behöver i ett kök fanns också.


Imorgon fortsätter färden norrut!



lördag 23 juni 2012

Midsommardagen

Midsommaren spenderades som vanligt i Varberg. Lika trevligt som vanligt, lite sämre väder bara!


 Jordgubbstårta fick vi idag med, efter den fantastiskt goda kyckligen! Sen gock vi all in på rosa, hitta ett alkoholfritt Sommarvin som va riktigt smaskigt, skulle dock vart än lite bättre med några bubblor i! Köpte några Ferarribilar och rosa pingvinstång i minigolfkiosken också för att matcha vinet... :)

Golfen gick för övrigt hur bra som helst, aldrig hänt innan. Jag kom tvåa av allihop (tror vi va tio spelare) och vann damklassen. Hade ett slag för mycket för att komma med på dagens-bästa-listan. wohooo!



Farmor skulle ha lite vällingmys efter golfen, gick sådär. Elton va inte jättesugen :) Men sen somna han gott i vagnen innan vi traska bort till husvagnen för att lägga oss!

KRAM

måndag 18 juni 2012

Flingrisen


Lilleman mumsar på vattenmelon och flinar brett. Nya grejen just nu, framförallt när pappa är i närheten!

Coola killen sov över hos Tova

I lördags var det dags för bröllop! Elton skulle vart hos mormor, men hon blev ju jättesjuk i förra veckan så vi fick lösa ny barnvakt. Lotta & Bosse ställde upp, med kort varsel. 

coola killen

Fredrik fick klä på lilleman medan jag packa väskan för övernattningen. 

redo med kexburken
Allt gick supersmidigt och jag fick mms under dagen med uppdateringar om hur det gick! 

De städade lite först, åt lite mat och så var det middagslur i vagnen. Så gott, Elton hade somnat först och sen däcka lilla Tova med. 


Innan det var dags att sova hade de lite vällingmys i soffan, Elton verkar låna ut sin groda till Tova å ser lite ut som att han bjussar på vällingen med.. :)



Dom hade somnat runt halv åtta båda två och sov ungefär trettontimmar! :) 
Underbara ungar!


Tack igen för att Elton fick vara hos er med så kort varsel! 

KRAM

söndag 17 juni 2012

Andra konfirmationen i år

Bara en kvar nu då, förmodligen missar jag den (tyvärr?)
Hade ju dock missat att det även denna gång var mässa med nattvard och massa annat, så lite mer än två timmar var vi i kyrkan där vi satt bakom en av de gigantiska pelarna och såg med andra ord ingenting. SKETAGÖRASKOJ!




Elton lånade en av väskorna som finns i kyrkan med massa leksaker i som vi roa oss med en stund. Sen smög jag fram å fota Amanda när hon å några andra av tjejerna sjöng en sång. 



Efter den sketagöralånga stunden i kyrkan åkte vi upp till Sjöbo där vi fick jättemumsig pastasallad och gott fika som Amanda bakat. Inte fel dagen efter Bröllopet. Va ju inte jättemånga timmar man hann sova innan Elton skulle hämtas i D-fors på morgonen för att hinna med att va i kyrkan till klockan elva. :)


torsdag 14 juni 2012

Bygget går framåt

Saras Robert kom hem igår och var idag över och hjälpte oss med bygget, efter att jag å Elton hade vart på öppnis hjälpte vi också till. 

Hörselkåpor på

Ser ut som vi ska bygga en borg


Blev så bra med planket mellan huset och garaget, nu ska vi bara bestämma vart vi ska sätta dörren in också. Sen måste vi ju fixa någon form av välkommen skylt och lite blommor på utsidan så det inte ser ut som vi vill stänga ute alla grannar! :)

Tack Robert för all hjälp och Sara för att du dök upp på kvällen och löste mat åt oss.. :)


Sjävlklart hjälpte ju lilleman till massa också! :)



söndag 10 juni 2012

Smörgåstårta hos mamsen

För ett tag sedan var vi bjudna ut till mamma på smörgåstårta, alla fyra syskon med respektive och familjer och Reinos son var också med. Jättetrevlig dag med fint väder och smaskig smörgåstårta!

coola killen i kusin Cazandras knä

Hela familjen Ståhlbrand till höger


systeryster

Tack mamsen för en toppendag! Hoppas på fler sånna i sommar!
Pussåkram

söndag 3 juni 2012

Älska Buzzador!!!

Kom för ett par veckor sedan med i en ny kampanj på Buzzador. Björn Axén Tools!


Fick köpa alla tre till ett kanonpris, runt en tredjedel av ordinariepris. Har ju bara haft en gammal skitplattång eftersom jag ändå inte plattar håret så ofta. Men va smidigt detta va då!? Den bara glider genom håret, gör det inte helt galet varmt och får det platt direkt. Dessutom kan jag locka till håret med den, behöver bara vinkla tången och dra igenom för att få till det! Så himla nöjd.

Volumastern är också fantastisk, fixar lite volym snabbt som ögat, slippa tupera! Däremot har jag inte testat flexi curlern ännu, får nog bli ikväll bara för att. Man värmer tolv böjbara stavar direkt i den lilla väskan och sen lindar man håret runt och böjer dom till en liten cirkel. Så får dom sitta i tills att dom svalnat. Kul å se om det funkar i mitt raka tråkiga hår! Slänger upp nån bild på det sen!


KRAM

fredag 1 juni 2012

En fullspäckad dag!

 Idag började vi dagen med frukost som alltid, sen fick picko sitta lite i vid vasken och plaska. Lika skojsigt varje gång. Sen åt vi lunch å därefter åkte vi till Viskastrand för att hälsa på Eltons morbror.


Chilli Con Carne, mumms!!


Var dags att provtrycka bröllopshäftet. Elton fick låna sopen lite, tralla runt, sopa å småsnacka. Efter en stund blev det mellis. Är ju så behändigt nu när man kan sätta honom på en vanlig stol å veta att han sitter där, eller iaf kan ta sig ner själv om han inte vill sitta kvar.

Nya filodegsmellisen va en hit!

Senare åkt vi till Sara en sväng för att hälsa på och sen till Eltons andra morbror för att se han och Sannas nya lya. Fick kalasgott kvällsfika, träffa katten Åke och spela flipper.

En kanondag helt enkelt!