lördag 23 februari 2013

Önskelista

Snart fyller våran lille kille hela två år!

Detta inlägg gör jag för att många av Eltons nära och kära undrar vad han önskar sig i födelsedagspresent. I inbjudan har jag bifogat länken till detta inlägg och tipsat om att önskelistan finns.. :) Vissa saker har jag länkat till så man kan kika närmre på prylarna.

tisdag 19 februari 2013

Badhuset

Fredrik tog dig ledigt igår, så vi åkte till badhuset hela lilla familjen. Aron fick inte bada, men va så nöjd i sin vagn hela förmiddagen.
Elton va väl kanske inte jättetaggad, va längesedan vi var där och det va ju jättekonstigt att rutschkanorna hade vatten i sig. På Leos lekland är dom ju torra. :-) Lite bad blev det ju iaf och jag fick simmat lite.

På eftermiddagen åkte jag till jobbet och virka ett par timmar, utan barn. Va sååå trevligt. Och två nya datum i mars och april är bokade. :-)
Fick nästan klart apan också, bara ögonen som ska monteras på, glömde dom hemma. Bild kommer.

Kram kram

Hälsans dag

Imorses strax efter att klockan ringt hörde jag hur Elton pratar i sitt rum. Smyger fram till dörren så jag hör lite bättre. "nalle dä" "blong" "moffa" "bil". Jag går på toa, sminkar mig och tar på mig kläderna och han bara fortsätter utan att ropa på mig. :-) När jag går in sitter han med en bok. Då frågar jag vad han gör "läsa bok" får jag till svar. Sötnöten! Sen skulle jag läsa lite innan han ville gå ur sängen.

Hela morgonen gick smidigt, inte en protest från Elton. Lovley!

Efter att han va lämnad på förskolan drog Aron och jag till Luta med Sara, Ellen och Robert som kom hem inatt. Hade en mysig förmiddag där. Sen blev det en snabbis på stan, skaffa mig ett par vantar så jag slipper gå med två vänstervantar. :-)

Taccos hos Sara och sen va det dags att hämta Elton. Hemma är vi lite mellis och sen kolla vi lite tv och lekte.

När Fredrik drog och träna fick jag tummen ur att dra igång en träningsdvd här hemma. Så gött! Efter fick det bli Hallonvatten och kesella med hallon. Vi är på gång!

Natti natti!

lördag 16 februari 2013

Vänner!

Underbar lördag. Elton hade sovit gott hela natten hos grannarna ända till nio. Dom va så glada att dom fick ha honom över natten. :-)

På förmiddagen kom söta Katta som var i Borås och hälsa på sin pappa. Hon hade med sig fina presenter till både Aron och Elton. Klädsetet har Aron redan, men byter till större storlek bara, för det är så gulligt!! Tack igen!

På eftermiddagen var det fika ute i D-fors hos Tova. Lika trevligt som alltid. Hoppas vi ses nästa lördag också!

Mello fick vi ju inte missa, så becca, micke o barnen va här och kika med oss.. :-) Elton hade buskul med Felix och Elin. Tack för en mysig kväll!

Bloggat via mobilen, därför bilderna hamnar som dom gör tyvärr, går inte att rodda som man vill.. :-(

Ha en fortsatt trevlig helg vänner!

Kramar

fredag 15 februari 2013

Fredagsmys

Idag har jag inte vart utanför dörren. Gött! Bror Janne va här på förmiddagen och stannade på lunch, sen bada jag och Elton, som stensomna efter badet. Då passade jag på att påbörja kalasinbjudningarna. Så härligt och avkopplande att sitta i mitt nya krypin och pyssla. Kan nog få det riktigt mysigt där.

Kvällen spenderar vi med Sara och Ellen med rose och pannkakor. Mums! Elton sover hos grannarna, dom ville så gärna låna honom. Det är grannar det!

Trevlig helg!!

Pussåkram

torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag

Förmiddagen spenderades med Sara och Ellen på Hultaöppnis, sen åkte jag och Aron för att hämta Elton och sen vidare till Maxi. Gick kanon att storhandla idag. Elton stog i vagnen och Aron låg och sov. När vi va på frukt och grönt som alltid tar lite tid och jag försvann lite gapa Elton "maaaaaaaaammaa" om och om, när han såg mig garva han lite hånfullt. Folk undra väl om mamman övergett sina killar. :-)

Väl hemma städa jag undan lite och sen kom två av kusinerna förbi och härja med Elton en stund. Kvällen bestod av en god middag, presenter och lite barnskrik. Nu kikar vi film i soffan och Fredrik testar sin nya spikkudde, romantiskt att ge en sån i alla hjärtans dag present va?! ;-)

Pussåkram på er alla!

tisdag 12 februari 2013

Öppnishäng

Idag gick jag och Aron till Kristinebergs öppnis efter att vi lämnat Elton på förskolan, som ligger precis jämte. På tisdagar är det Babycafe så bara en massa små bebisar där då. Där mötte vi upp Sara och Ellen som idag va uppe med tuppen. :-)
Dom kommer få det så fint där, målarna håller på att måla om och nya möbler är beställda. Dessutom ska det upp en stoooor jättefin uggla i grönt på en av väggarna. Det vill jag också ha!! Kanske i killarnas nya lekrum?

Vi sjöng, fika och stötte på en liten tjej som heter Bell som va väldigt lik Lotta på Bråkmakargatans syster. Söt!
När dom stängde blev det fisksoppa hemma hos mig innan Elton skulle hämtas.
Eftermiddagen spenderades med syster ute hos mamsen. Elton testa lite gränser som vanligt, Aron kommer va en härdad kille när han blir stor.. Få en slap när man sover härdar.

Nu har jag precis avnjutit en semla. Mums, hann precis fota den innan hela slank ner, dags att köra veckans plankträning så man bränner lite av semlan iaf :-)

Pussåkram

måndag 11 februari 2013

Hugga ner en massa träd

Idag är vi ute i stugan och ska hugga ner björkar. Aron sover och Elton pulsar runt i snön. Säger brum brum när han ser motorsågen. :-)
Nu hoppas vi att träden faller rätt ut på sjön och inte på båten eller räcket.

Dags att ta på hörselskydd!

söndag 10 februari 2013

Lång helg

Känns som helgen vart hur lång som helst. Underbart. Fått massa gjort hemma och träffat nära och kära varje dag.
Hade en fantastiskt trevlig kväll igår med vinklubben, god mat och gott vin! Va lite segt att gå upp idag, men det gick. Skönt att Aron tar flaskan och att jag är bättre vän med bröstpumpen denna gång så man kan komma iväg lite själv.

Gröt till frukost är fortfarande en hit, skönt att jag hittat något gott och bra att äta varje morgon. Elton diggar gröt han med. Till lunch blev det fisksoppa, recept från billiga veckan.

Nu ska vi ut och träffa Anna, Victor, Maja & Elton Max, så får bli att väcka lillfisen som sussar gott i soffan.

Mot vinklubben

Nu ska jag iväg med tjejerna till Sarah och dricka lite vin. Pappa Fredrik får va hemma med killarna :-)

Tidigare idag var vi ute på en halvlång promenad. Så mysigt i snön, fast Elton va bara nöjd halva vägen med att sitta på Snowracern, så Fredrik fick bära.

Ha en trevlig lördag allesammans.

fredag 8 februari 2013

Halv åtta hos Fors

Äntligen är det dags för halv åtta kväll igen! Ikväll blir det hos Maria i Dalsjöfors. Aron vilar upp sig innan vi åker, redan finklädd och redo för middagen.

Elton och pappa stannar hemma, ska visst äta revben. Det gillar grabbarna!

Ska väl piffa till mig lite innan det är dags att åka. Trevlig fredag allesammans.

[Kack fö maken]

Elton är så duktig på att tacka för maten. Men t är lite svårt, blir k ist. Själv sa jag tvärtom när jag vart liten.. :-) ficka med t ist för k blir inte så bra bara, så är nog glad att han kan säga k ist för t.

Febern gick över under natten, så frågan är om det är någon ny tand på g?
Alla sov vi gott inatt, jag bad Aron sova till fyra, fem efter kvällsamningen vid elva igår, 05.12 vakna han först, åt frukost lite och sover än.. Lovely. Då passar man på att njuta av grötfrukost och beställa lite makeup.

Ha en bra dag alla!
Pussåkram

torsdag 7 februari 2013

Öppnispremiär

Idag åkte jag och Aron för att hämta upp Sara och Ellen för att sedan åka till öppnis på Hulta. Babycafe. Så mysigt. Bara massa små och kaffet va lika gott som vanligt. Tyvärr stänger dom om två veckor. Men blir nytt på Sjöbo så småningom, mina hoods!

Efter öppnis åkte vi hem så kom Eltons tjejkompisar Freja o Tova. Pappa hämta hem Elton från förskolan kort efter att vi kommit hem. Jättemysigt hade vi det hela eftermiddagen, men nu har Elton goding feber.. Hoppas det bara är tänder eller nått sånt. :-(

Igår myste Elton i babygymmet med brorsan innan läggdags. Sötisar.

onsdag 6 februari 2013

Aron

Här kommer en första bild på vårat andra underverk - Aron


Han kom till världen 121204, vägde då 3450g och var 49cm lång. Han var beräknad till 121214, men eftersom han inte låg still i magen utan simma runt hela tiden trots att jag gått in i vecka 37 ville dom vända honom tillrätta och sedan sätta igång förlossningen, inte mig emot. Blev igångsatt måndagen den 3 december och 23.45 på tisdagen kom han äntligen ut. LYCKA. Alla mådde vi bra och det var en lång men lungn och harmonisk förlossning.

Dax att börja blogga igen va?!

Nu har det vart en lång paus. Har inte haft tid, ork eller lust känns det som.. Men nu kliade det i fingrarna! Mycket har hänt sedan oktober när jag senast uppdaterade här. Sara har fått sin Ellen, Elton har fått en lillebror - Aron och Fredrik har friat till mig. Så nästa år i maj är jag förhoppningsvis en gift kvinna. LYCKA!

Ska försöka slänga in lite inlägg, de kommer inte att hamna i rätt ordning allesammans, men någorlunda iaf. :)

pussåkram