söndag 29 januari 2012

Leoshäng en söndag med pappa

I söndags hade vi inte mycket för oss hemma så fick bli en liten spontantripp till Leos lekland. Va visserligen bara där en timma ungefär, men är ju fortfarande gratis att gå in så då spelar det ju inte så stor roll! :)



Elton fick såklart har på sig sin nya kepa

lampa i taket

pappa hjälper till att komma upp till rutchkanan

Hade ett filmklipp på när Elton fick testa studsmattan, men kan inte hitta det nu, får lägga in det senare. Det var iaf en riktig hit! :)



torsdag 26 januari 2012

Ettårskalas med mammagruppen



Eftersom våra små fyller mellan den 27 januari och 9 mars så tyckte kom Elin med den bra idén om att vi kunde slå ihop kalasen till ett. De flesta kunde komma, docktyvärr inte Elin och Alexandra som var initiativtagarna till detta! 
Allt gick kanon - var hemma hos Elin & Vilmer och barnen lekte på alla håll, vi drack kaffe, åt tårta och massa kakor. Bra sammordnat mammor!! :)
Astrid och Ellen var riktigt impade av Vilmers tapet..

Lille Elton blev lite småledsen ett par gånger. Konstigt nog har han fortfarande inte vant sig vid höga ljud.. hihi. Astrid och Olle gapa till någon gång och det räckte för att han skulle bli förskräckt och gråta lite. Sötnos.. Gråter och skriker gör Elton fortfarande med stängd mun  

Elton körde gåstolen lite aggressivt 

Mammassötprutt

Tre fina tjejer, Ellen Marie & Emma-Lovisa


Ellen och Benjamin stog och småsnacka vid den gamla radion

Astrid satt och såg lite förvånad ut en stund - söt!


Olle & Ellen kramas lite..


Söta Rut med hårspänne och allt!


BusVilmer i farten!

Grabbarna står och chillar lite vid Bobbycaren :)



Tack alla mammor och barn för ett trevligt kalas! 



onsdag 25 januari 2012

Boon Grass - nappflaskställ

Detta var något som jag önskade mig i julklapp - problemet var att jag hittade den en gång på nätet och inte igen =/ Så fick såklart inget i julklapp eftersom det var lite svårt att förklara vart det finns. "Det är ett nappflaskställ som ser ut som en gräsmatta i plast, typ" !??!



Men så för ett par dagar sen när jag satt vid datorn så gav jag mig på letandet igen och vips - där var det! Boon Grass :) Och idag hämtade jag paketet på utlämningsstället.. Så nice! Lite prylgalen? Njaa, bara lite!


fredag 20 januari 2012

Leos lekland


Även denna torsdagen hängde vi på Leos (va där förra torsdagen med) Kalasbra när dom små fortfarande går in gratis ju, och kan leka av sig fullständigt.
Hade ju imorses förträngt att jag är utan bil hela veckan, så en kort stund innan jag skulle packa in mig o Elton i bilen fick jag tänka om. Buss är bra då! Gick att ta sig dit på 20 minuter faktiskt! :)

Siri och Elton småsnacka lite vid bollhavet


Alexandra chilla lite


Felicia, Elton & Alexandra i det härliga havet


Sen traska vi hemåt via Beadplace, behövde ett lås till halsbandet jag fick i julklapp. Så imorgon blir det att fixa det.. Tänkte hälsa på Eltons morfar en sväng med och på kvällen blir det lite kalas (fast kan inte säga vems för det är lite hemligt :) )

Idag såg jag förresten med att Eltons femte tand nu tittar upp, en till på den nedre käken, inte konstigt att han vart lite kinkig på nätterna och dagarna till och från kanske.. :)



Pussåkram







lördag 14 januari 2012

Fest med grannarna

Vi blev glatt överraskade när vi fick inbjudan till grannens födelsedags fest i helgen! Vi gjorde oss i ordning och åkte till lokalen där festen skulle hållas - en persisk fest.

vi upptäckte snabbt att de gillar gurka och clementiner :)


Grattis Sara!!!

Sicket party, massa  härlig musik, dansande människor och kanongod mat!! Den hämtades från Göteborg eftersom det inte finns någon catering för persisk mat i Borås.. 
Något annat som var lite kul och udda var att det festas med lite shots, öl eller vin ihop med lite snacks fram till ca 21, därefter äter man tills man spricker och sen kommer tårtan in runt tio på kvällen. haha. Va lika gott med tårta då iof!


Elvis och Elton dricker öl

Elton blev sketagöratrött efter att ha dansat, lekt med alla barnen och hängt i mångas famnar under kvällen så bytte om till pyjamas och gav honom välling i vagnen. Trodde han skulle slockna direkt. Men så fel man kan ha! När sista droppen var uppslurpad så var det full fart i den lille kroppen igen. Så Elton fick dansa vidare, köra runt på stolen fram och tillbaka ett par timmar till.


helt slut
Vid tolvtiden kände vi att det var dags att åka hemåt, men Elton somna först strax innan vi var hemma konstigt nog, sen sov han till halv elva! Härligt!




måndag 9 januari 2012

Farmors födelsedagskalas i skogen


Igår var vi bjudna på kalas för farmor och vi skulle ta på oss kläder efter väder och ordna en bärstol till Elton.. :)

Fredrik och Elton
Så vi ordnade en bärstol modell retro som funka kalasbra och tog på oss en herrans massa kläder eftersom det va rätt kallt! Och så begav vi oss ut i skogen.





Som tur va behövde vi inte gå jättelångt utan kom fram ganska snart till grillplatsen.

Freija, Malin och Fredrik väntar på att korven ska bli klar!


Elton chillar i bärstolen

Barnmaten står på uppvärmning

Fick inte så många foton denna dag, va snorkallt och jag hade bara mobilen med mig. Trevligt hade vi med korvgrillning, paketöppning och kladdkakeefterrätt! Mums!


söndag 1 januari 2012

Nyårsafton i Dannike - eller ja, lite utanför!

De senaste åren och så även i år firades nyårsafton i Dannike! Lika bra ordnat och lika mysigt som alltid! :) Blev inte så många bilder på lilleman dock, han somna ganska tidigt och sov nästan hela kvällen sedan.. Dessutom fick mamma dricka vin i år, pappa fick köra bil. 


Min fina Fredrik



Kevin & Oliver kika film och spela spel - inte så skoj å hänga med dom vuxna :)

Sara, Marlene och Linda


Den oooootroligt goda efterrätten - pannacottacheescake
Olivers efterrätt



Oliver tyckte nog att man kunde piffa till cheescaken lite till - genom att pilla dit 18 stycken ahlgrensbilar, han räkna dom så fint! Sötisen.



Millan & lille söte Simon kikar lite på pyntet i granen


Robert - lycklig som ett litet barn med ljuset i sin hand


Oliver skulle också hjälpa till..
Förra året fick Linda och Peter ett par lyktor som liten nyårsgåva, men fick bli i år som vi skicka upp dom istället.. Så himla fina!


Nyårskyssen  ♥   


Fina Sara

Efter tolvslaget stannade vi kvar ett tag och drack upp skumpan, därefter hem, packa bilen full å så begav vi oss mot Sälen, Fredrik körde hela natten och jag & Elton sov mestadels.. :)


Min söta vän Sara & jag


Tack älskade vänner för en trevlig nyårsafton - och Marlene och Linus: Jätteskoj att ni hakade på iår, hoppas ni är med nästa år också!