söndag 30 september 2012

Djurparksbesök och kalas

Idag var det dax för kalas, men vi trodde det var redan på förmiddagen. Fel hade vi och funderade lite på vad vi skulle hitta på för skoj istället fram tills att kalaset började.. Fick bli Djurparken! Fredrik införskaffade ju sig ett Lejonkort för en månad sedan, så kom på att det kanske ska utnyttjas lite till innan dom stänger. Å så var det ju faktiskt helt okej väder. 



Hopplahoppla
 Konstigt nog föreslog Fredrik att Elton kanske skulle rida!? Fredrik avskyr verkligen hästar. Såklart Elton skulle få rida för första gången i sitt liv, han höll i sig så fint med en allvarlig min hela varvet. =)


"-Tiiittaaaaa"


Barnens zoo är alltid en hit, fast man får ha koll så lilleman inte pillar i bajset som ligger lite här och var..









Mössa kan man ju inte ha när man kommit på att den sitter på huvudet... 


Mata bää med lite löv



Dom små getbebisarna är ju så galet söta!


Namnam säger Elton och provsmakar löven 





Hyenorna är lite småläskiga, säkert Lejonkungen som gjort så man tycker det?!

Fick se när pingvinerna fick mat



"-bjumbjum"








"-dääää mamma"


Mina fina killar 








Efter en ridtur, lite klappande och gosande med smådjuren, en skvätt näsblod och lite hoppande i vattenpölar var det dags för lite korvgrillning... 




Mitt i maten kom tåget eller "-tuut tuut" som Elton säger





Idag var alla sju björnarna badsugna, småbråka med varann och med lite grenar i vattnet.









Sa till Fredrik att Lodjuren, dom ser man aaaaaldrig. Men precis då dök en av dom upp. Så himla fina, svårt att fånga på kort bara, lika nonchalanta som alla kattdjur kan va!














Samla in löv och gräs med snabeln




Fredrik slutade snusa i helgen, vilket gör att han ibland får lite kramper och spatt i kroppen, tur ingen va i närheten när denna omgången började. Skuttade, hoppade och smågastade en bra stund.. Själv va jag fullkomligt slut i heeela kroppen. Orkar visst inte ens gå ett varv i Djurparken länger. Glömt av att en bebis i magen kan göra en så stel å trött. Phu, gick oerhört långsamt sista biten ut genom parken och till parkeringen.









Getterna stångades lite

Höstläckert träd



Så mysig förmiddag, och lika trevlig eftermiddag hos Cazandra som fyllde 17år. Grattis igen till dig kära brorsdotter!!

pussåkram

fredag 28 september 2012

Fredagsmys

 Idag var jag supertrött det sista på jobbet, men det gick och jag hann med det jag hade tänkt! :) När jag kom hem slängde Fredrik in två monsterstora bakpotatisar i ugnen så de skulle bli klara lagom till kvällsmaten. Så smarrigt. Va en potatisröra med bacon och persilja, sen gjorde han någon fläskfilé i ugnen med en god sås till och kokta morötter och sparris som ni ser.. MUMS!!



En "Halvåtta hos mig" rätt


När Elton hade ätit klart tyckte han det var lämpligt att sitta på bordet och fortsätta knapra på en morot.. Vi tyckte inte det var lika lämpligt så han fick hoppa ner ganska snart igen.. Dom har sina små ideér!


namnam säger man till all mat..


Nu soffläge en stund. Ingen sovmorgon imorgon inte så blir sängläge ganska snart!


fredag 21 september 2012

Fredagsfika och Leos

Idag vart det min tur att ha med fika till jobbet. Kollegerna fick prova på mina första Whoopies! Så skoj att baka och oerhört trevligt att äta! Kommer bli fler Whoopiesbak vill jag lova!

Kakfat med mina första Whoopies


Här är lite bilder från bakandet, fick ett set med silikonmatta till kaksmeten, sprits och en jättefin bok med över 70 recept på Whoopies. Finns på Alidbris för 81:-!

Min nya fina sprits



Utspritsat och klart


Kanonfina boken med lättlästa recept och fina foton


Nygräddade


Efter att jag bjudit på fikat och jobbat hela dagen åkte jag hem och hämta mina killar så drog vi till Leos lekland. Precis lagom med folk och Elton va helnöjd. Jag klättra upp och ner en del också, men börjar kännas att man blir tyngre och otympligare för varje dag som går.. Phu! Men Fredrik skutta på med lilleman.

så skojsigt med rutchkanerace





tisdag 18 september 2012

ULLARED

Bokat sedan ett par veckor för denna dag!! Lovely, äntligen kom jag iväg. Tillsammans med Sara, Linda och Lotta som har störst bil åkte vi efter lunch för att shoppa loss ett par timmar.

Trots stort bagageutrymme fyllde vi det till max

Va ju senast i våras i april jag var där med kollegerna, samma helg som vi kom på att vi väntar en liten till :) Så va en del saker uppskrivna på listan, jag vann av oss fyra, med någon tjuga (handlade alltså för mest) Totalt shoppade vi för omkring 10000:- kom vi fram till.. Galet


Kvittot blev långt denna gången med


Tack igen tjejer för en kanoneftermiddag och kväll! Supertrevligt att åka så många ihop i samma bil med!




KRAM


måndag 17 september 2012

Nya frillan

Va dax att fräscha till håret.. Inte gjort det sen i våras när jag och Lotta va på Almås. Fick en tid hos Anna på Aim.. Har ganska nyss öppnat sin egna salong och den va så mysig och fin!!¨

Tack Anna för din tid! Så nöjd, velade länge innan om det skulle få åka av, men är nog lite sugen på att spara till längre. Får se hur länge jag står ut! :)






söndag 16 september 2012

Tina 5år!!

Idag har vi vart på Tinas femårs kalas på Studio Danza. Tina är ju våran underbara grannflicka, och hon ville gärna att Elton skulle komma, även om det egentligen bara va tjejer som va bjudna. 


Samling och paketöppning

Kalasbordet - korv med bröd och saft

Födelsedagsbarnet Tina längst bort

Popcornpaus

"Däää pappa"
 I omgångar dansades det i olika former, mellan omgångarna var det korv med bröd, senare popcorn, därefter lite glasspaus och på slutet till och med fiskedamm! Alla va så nöjda och glada - och det märktes allt att lilleman va ensam kille på kalaset, mycke uppmärksamhet!


Lyssnar ivrigt på dansläraren

Dansa, dansa, dansa
Elton dansa loss med tjejerna, hängde kanske inte med lika bra som de andra, men de va ju omkring fyra år äldre allesammans. Va en liten tvååring med också, hon va så söt och dansa loss hon med.

Tack Tina för ett supertrevligt kalas och grattis igen!!