tisdag 5 april 2011

Elton Talli Pick

Dessa smeknamn.. Men kärt barn har väl många namn eller?

Bloggen fick adressen Elton Talli Pick, dels för att det förmodligen va ledigt och dels för att vi kallar honom det.

Smeknamnen började trilla in på bb när vi insåg att det inte var någon Elliot (för det var det namn vi hade funderat en del på innan om det skulle bli in kille). Kände lite på Caspian som också var ett alternativ sedan innan, men kändes inte bra det heller. Sedan hette han Alfred en heldag på bb, Milton ett par timmar och Bob en kort stund.

Vi hade fått en liten "namnbok" på posten, från If tror jag, som vi kikade i varje dag.
Under tiden kallade jag honom för "tallevante" som sedan blev "talli", när vi sedan märkte hur han pickade som en liten kyckling efter bröstet när han va hungrig så blev det även "picket" som sedan blev "pick". Dessa namn ihop blev "tallipick". Det hette han i ungefär en vecka, tills Elton trillade på plats. Fast det är ju fortfarande ofta jag iaf säger "talli", "tallipick", "picko" eller "pickolaj".

Pappa Fredrik kallar honom för raketforskare ibland... Det är när magen kniper lite, då skjuter pappa upp honom i luften och gör ett litet raketljud. :) Självfallet chockas stackars lilla Elton och blir tyst för stunden.


Mammas lilla Pick

Nu är nog liten på väg att somna och jag tänkte kika på nya serien på kanal 5 Plastikturisterna, var tydligen en pappa som ville förminska sina vårtgårdar...?

Trevlig kväll!
Pussåkram

2 kommentarer:

Sandra sa...

Elton är ett helt ljuvligt namn!! <3

Anonym sa...

Fina lilla pojken! :)