tisdag 31 maj 2011

Barnkalas

Kom ju på att vi va på barnkalas förrförra helgen. Ceasar fyllde 1år! Fort går det, känns just nu som att Elton kommer vara liten läääänge till..!

kalasredo!

Grattis till Caesar som fyllde ett år!

Massa härliga barn var med på kalaset, hann fånga några fler på bild.. Full fart var det hela eftermiddagen!

Miss Jackie sover dock mest fortfarande 



Viggo jaga bollen på altanen

Sötistyra spanar när grabbarna röjer runt på tomten


Superfina dojjor hade hon med!


Jessika passade Elton, Julia ville absolut inte fotas och Albin undrade när det var dags att åka hem! haha :)

Ser framemot fler barnkalas framöver! Är ju alltid gott med tårta.. Blir ju iof dop snart för lille Elton, så då blir det ju lite kalas även om det inte är födelsedagskalas!

kalaskalaskalas

Första Lisebergsbesöket

I helgen var vi på Liseberg.. Hade längtat supermycket eftersom det inte blev nått åka av förra året, då låg ju Eltas i magen! På väg dit blev jag dock, för första gången ever, nervös. Inte pirrig utan nervös, kändes lite obehagligt nästan.. Men det var ju bara att kliva över tröskeln och åka på! Efter första åkturen så kom jag ju ihåg hur gött det kan va att åka karusell! :)

Vi börja med dennahära snurrsaken!

Petra o Micke kom inte med på våran omgång, så dom åkte "ensamma" direkt efter

I år fick ju både Freija och Liam åka en hel del åk, Malin haka mer än gärna på barnkarusellerna..

Freija blev målad av kaninerna..

Nya mäktiga åket



Lite småblöta, speciellt Sebastian
 Elton sov nästan hela tiden i sin lilla vagn, vaknade två gånger för mat bara. Det var inga som helst svårigheter att "låna ut" honom i hans vagn till feghalsarna som inte åkte så mycket! :) Amningsrummet på Liseberg är förövrigt toppen! Jättefint, fräscht och mysigt!

Åk till Liseberg!!


måndag 30 maj 2011

Morsdag

Min första morsdag i söndags.. Fick en fantastisk bukett från Elton och en ny smörgåsgrill... En annan bra present var att Elton körde pappahäng både kvällen innan morsdag när jag var på vinprovning och även på morsdag en stund.. Då passade jag på att sova lite middag på soffan! Härligt!



pussåkram till mina underbara killar! Och Missy såklart!

Långpromenad

I torsdags förra veckan traskade jag och Elton till Hultaöppnis på sångstund, kanonfint väder var det även om det kanske va lite småkyligt. Är såå härligt när det är så grönt och fint som det är nu! 


Efter sångstunden skulle vi gå på Sagaforms utförsäljning ICAmammorna och jag.. Men först ett stopp för lunch, både för dom stora och små! Träffade ju Camilla och Simon på öppnis med och sedan även på lunchen. Vi blev ganska uttittade när vi trilla in med fyra barnvagnar på McDonalds.. 


Lite fynd gjorde vi allt på Sagaform och sedan traskade jag och Elton till morfar och moster på Sjöbo, han sov heeeela vägen, och hade sovit sedan strax efter sångstunden!


Va inte så länge han va vaken efter att vi kommit fram för den delen heller, lite mat och så en powernap på det är itne fel! 

morfar satt och löste korsord som vanligt :)

 Prickade in vår promenad på Funbeat.. landa på strax över milen.
 http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=815723

Tjingeling

lördag 21 maj 2011

Våfflor och stugbesök

Igår traskade jag och Elton tillbaka till Sjöbo för att hämta hem bilen, på vägen stanna vi till vid Finska butiken för att betala torsdagens inköp och sedan stanna vi även till vid Romali där Maria bjöd på våfflor.. Mums!

Blöjbyte på paketdisken på Romali

Caesar väntar på våfflor

Åka kundkorg är superskojsigt

 Efter att vi hämtat bilen skjutsa vi moster till jobbet och träffa Linda en snabbis! Sedan vidare hem för att vänta in papsen så vi kunde dra till stugan där morfar väntade.. Jag älskar det stället! Uppskattade det när man va liten då vi var där hela sommarloven, sen glömdes det nästan bort men nu när Elton kommit till världen så har man förstått hur underbart det är där!
Elton sussar i vagnen på altanen





Kommer spenderas många timmar där i vår och sommar känner jag på mig! 


pappahäng innan läggdax


Fredriks myggjagande pågick hela kvällen, rätt nöjd va han med sin fångst :)

Elton somna utan något gny alls och sov ända till fyra imorses, underbart! Sen vaknade vi vid sextiden igen när  moster blev hämtad för att åka till jobbet. 



Fredrik och pappa la i bryggan idag innan vi åkte hem, inte jättevarmt i vattnet men nu är den där när det blir baddax om några veckor.



Nu ska vi på 1års kalas hos Caesar!

pussåkram

torsdag 19 maj 2011

Heldag ute

Underbart!! Blev så glad när vädret inte blev så kass ändå idag så vi kunde hänga på Djurparken idag! Blev en kalasbra dag med bankmammorna och våra små. Kul att alla fyra har så stora barn som verkligen uppskattar alla djuren där med!







Efter ett par timmar där så åkte jag o Elton till morfar idag med, drack lite kaffe åt lite och sen lämna vi bilen där och traska hem.. Landa på cirka 13000 steg idag och Kristinebergsbacken va lika jobbig som vanligt, Elton tyckte den va så jobbig så han sov sig igenom den och egentligen hela vägen från Sjöbo till Dammsvedjan.

Vi gjorde dock ett litet stopp på Druvefors i finska butiken, shoppa lite godsaker! Har tänkt kika in flera gånger men har inte blivit av! När jag hade plockat på mig massa gottit så tar han ju såklart inte kort där och med 70 spänn på fickan kom man inte långt, men jag och Elton va väl så söta så vi fick lov att handla på krita och komma in imorrn och betala varorna! Har mumsat på både Leijona, finsk lördagskorv och snart blir det leipäjuusto...
Leijona


finsk lördagskorv

 
leipäjuusto


Fina grejjer det dära!


Just det, glömt att säga att jag blir så glad när det trillar in nån liten kommentar här på bloggen! Kollade in statistiken för hur många som läser och blev förvånad över hur många som faktiskt kikar in på sidan.. Jätteskojsigt! Vore skoj att veta vilka ni är med?! :)


Tjingeling på er där ute! 

Linneskåpet

Linneskåpet blev klart för ett par veckor sedan, men det är ju det där med att fota som tar lite tid ibland! Här kommer bilder på både linneskåpet och lite övrig inredning i Eltons rum...



Skåpet utvändigt

Lite förebilder med det gamla rosa hyllpappret:

invändigt



rosa hyllpapper från artonhundrafrost







Och en efterbild med alla kläder i, så hyllpappret syns ju inte lika bra, men blåvit-rutigt blev det....


Kläder i storlekar från 50 till 86

Här kommer lite fler bilder från hans rum:

Här i hörnan ska sängen stå när han flyttas in till sitt rum

Lilla stolen från IKEA, mamma ordnade nya fodral till dynorna..
Tjingeling

onsdag 18 maj 2011

Säsongspremiär på djurparken



Djurparken, vilken fantastisk plats vi har här i Borås egentligen.. Tar det lite för givet kan jag känna! Såg massa härliga djur och djurbebisar idag tillsammans med Moa, Caesar, Veronica & Ann, Elton sov mest och jag tror iof inte att han uppskattar parken så mycket ännu, dröjer nog ett bra tag...! jag hade skoj iaf!




Björnungarna va ju så söta så man gick av! Bråkades och myste med mamma om vartannat!!




Moa va lite tröttis också, sussa så gottit i vagenen och Caesar va så pigg och glad i sin superfina mössa..




Elton Talli Pick vakna dock efter en stund och va lika glad som vanligt...


 Tyvärr va ju vädret sisådär idag, men lite djur va ju ute och då fick man passa på att fota.. Hoppas på att vädret är lite bättre när vi ska dit med  mammorna imorgon! Djurparken två dagar i rad!? Javisst som Jessica skulle sagt, har man lejonkort får man ju utnyttja det också!





Bilderna blir sisådär på bloggen har jag märkt, men klickar man på dom får man upp dom i ett större format och med lite bättre "kvalle"...

Efter djurparken åkte vi förbi morfar på Sjöbo en sväng och sedan vidare hem för att få besök av Pillan o Alex! Alexandra hade med sig en supersöt nappburk som jag o Veronica pratade om tidigare idag, nu har Elton en egen sån! TACK!



 Nattisnattis!