tisdag 31 juli 2012

Mys helg i stugan

Hela helgen tillbringade vi i stugan, fredag till måndag...
Idag var det dags att börja jobba igen, på riktigt = heltid.. Kändes kanon men annorlunda, tar väl inte många dagar innan man är inne i den vardagen.

Tillbaka till helgen..

Gäddorna som pappa och Fredrik fick upp



 Elton, Fredrik, pappa och syrran drog ut på en fisketur i går eftersom Fredrik både fått i båten och fått igång motorn under helgen. Två gäddor drog dom upp. Elton skötte sig så fint i båten så. Va nog ute i nästan två timmar medan jag satt å löste lite korsord och lagade mat till allesammans. Lovely!!!

Syrran fick upp en lite mindre gädda när hon stog och kastade från bryggan sen, men den släppte vi tillbaka så den kan växa till sig ordentligt till nästa sommar.. :)



 Den 12 juli fyllde Nina år, men vi firade henne litegrann nu först, så tårta hade hon med sig, mums! Va en chokladmoussetårta som va lika fin som smaskig!

 Elton vakna runt åtta som han brukar, så låg vi och gosa lite i sängen, sen kröp han ner till mina fötter, greja lite med täcket och somna om på nån minut, Fredrik låg och snarka på övervåningen i sängen medan jag låg klarvaken. Tog mig i kragen och traska ett varv runt sjön, sååååå härligt. Lagom varmt och så lugnt och fridfullt. Tog mig omkring 45 minuter, när jag hade en kvart kvar ungefär ringde Fredrik och fråga vart jag var, då hade mina slashaskillar vaknat till liv i stugan ♥♥




Många turer i båten blev det, arbetshandskarna på så man kan ta i gäddorna som nappar!


En av Eltons favvorätter

pappa-son-fix

Elton och pappa fixar nya åror till båten, dom gamla va bra slitna. Borrar hål och donar. Kommer nog bli en händig liten kille den där Elton, eller va tror ni?


Nä, sovatajm - upp och jobba imorrn igen! :)

KRAM

onsdag 18 juli 2012

Heldag ute i solen

Ja, det är sant, solen har lyst hela dagen! Lagom varmt även om det kanske vart lite blåsigt.. Underbart. Vi traska bort och sa hej till Eltons gamlamormor som bor i Träslövsläge, sen vidare till minigolfen och då hade våra små killar hunnit somna.
Dock sov dom inte så länge, men det gick bra att spela ändå, men antal slag glömde vi ganska fort! Gick riktigt dåligt, speciellt för Fredrik som kom sist. HAHAHA, har nog aldrig hänt innan.





 Jag och Ann fotade lite livbojar under tiden vi promenerade, TryggHansa har en app som heter Livbojsjakten. Går ut på att man ska fota livbojar, markera om de är hela eller trasiga och skicka in. Då känner den av via gpsen vart den finns och statusen på den. Flest samlade vinner en resa till Kålmården tror jag det var, samlar man in 1000st får man en egen livboj med sitt namn på. Dessutom skänker TryggHansa 2kr varje gång man skickar in en bild till någon livräddningskurs, utan att det kostar en själv någonting! :) Bra va?! Så tanka hem den och börja jaga livbojar, finns drygt 80000st runt om i vårt avlånga land...



 Robert och Fredrik bestämde sig till och med för att ta ett dopp i havet, 17 grader var det, jag, Ann, Elton och Caesar hoppade badet..

Självklart fanns ett par kitesurfare (eller hur det nu stavas?) ute på vågorna.. Ser så galet läckert ut!



Nu har Elton somnat, Caesar är på gång. Vi tänkte tända lite värmeljus, gosa ner oss i mjukiskläderna och spela spel ute i förtältet tills vi inte orkar hålla ögonen öppna längre.. Sen håller vi tummarna att våra små sover hela natten. Elton fick någe ryck inatt kvart över två. Vet inte riktigt vad det var men otröstlig var han i nästan en timma.. :( Hoppas att det bara va magen som bråka lite eller nått!


Massa kramar till er mina kära läsare!

Sanna

Frukost på Södra Näs camping

Igår åkte vi en sväng till Falkenberg och hälsa på lite vänner, senare på kvällen drog vi till husvagnen där vi ska vara i ett par nätter. :)

Imorses fick Elton äta frukost själv som vanligt, fick en yoghurt av Caesar som han tyckte va supersmaskig.




Nu ska vi ut på promenad, när killarna har somnat tänkte vi köra en minigolfrunda och sen äta glass på Tre Toppar. Mums!!



KRAM
Sanna

tisdag 17 juli 2012

Elton ska bli storebror

Igår var vi på ultraljud, äntligen!! Har vart en evighetslång väntan.. Precis som det var med Elton. Allt såg bra ut vad hon kunde se, och det var en livlig krabat denna gång med. Sparka med benen och öppna och stängde den lilla munnen.

Sa till barnmorskan att jag tyckte det var märkligt att jag kände så lite rörelser i magen, efter nån minut visste hon varför. Moderkakan ligger på framsidan denna gången, så den dämpar väldigt mycket. Hade ingen aning om att den kunde sätta sig på olika ställen utan trodde den alltid satt baktill i magen. :) Man lär sig något nytt varje dag. Va en fantastisk upplevelse denna gången med!



Vårt lilla pyre


Har ju såklart redan funderat på hur jag ska göra med bloggen.. För den är ju ämnad till Elton och livet kring honom och oss, men vill ju såklart blogga om båda sen. Ska man byta namn på bloggen eller kanske börja om på en helt ny? Förslag mottages tacksamt från er!


pussåkram
Sanna med pyre i magen

lördag 14 juli 2012

Liseberg


Spenderade vi gårdagen på.. superskoj!!


Elton fick ett eget åkband eftersom han faktiskt fick åka en del karuseller redan.. På nästan alla fick en vuxen åka med gratis så jag å hjärtat delade på ett häfte med lite åkkuponger bara.

 *Trummeliten *Skepp o Skoj *Drakbåtarna *Sagoslottet *Ponnykarusellen *Farfars Bil *Parisehjulet *Kristallsalongen *Kaninresan kunde han åka

min lilla sötskrutt








Trummeliten va en riktig hit, å snurra mycke skulle man göra med, bara vifta med dom små armarna.. Tror vi åkte den fem eller sex gånger, fast i omgångar då. Annars hade vi nog snurrat bort allihop!



Drakbåtarna var också en favorit, så vi fick turas om att åka med ett par gånger, varje varv vinka han så fint till den av oss som stod vid sidan.


Skepp o´Skoj blev klar under juni någongång, så himla fin liten båtbana, å han va så söt i sin lilla miniflytväst. Men köa va ju ingen hit, kunde inte förstå varför man ska vänta och vänta när båtarna va så nära.. :)



Sara kammade hem stjärvinsten på Dumlehjulet - kosta henne 10:-


När vi va på Liseberg i våras så testade jag skicklighetsspelet Milkshaken, sååååååå kul! Å så vann jag första priset på andra försöket, en liten liten gosedjursfågel. Denna gången tog jag första priset på första försöket å så körde jag en gång till direkt å tog hem stjärnvinsten. Så nöjd! :)

 







Tack alla för en toppenbra dag! Elton va helt slut och sov lite mer än tretton timmar inatt

Vattenslangen är sketagöraskoj





Elton fick leka med vattenslangen, oj så skoj. Men undrar vem som hade roligast.. Låter som en galen häxa ibland. Ber om ursäkt för detta! :)


Lunch utomhus

Elton sov lite länge idag, så vi åt lunch innan honom. Sen skulle vi fixa lite ute tänkte vi så Elton fick sitta å mumsa ute så länge.



Han har blivit så duktig på att äta själv nu, ibland tippar han skeden utanför munnen av någon anledning å han ser bra förvånad ut när han får in en tom sked i munnen sen. :)


Tomat är fortfarande supersmaskigt


 Efter maten busa vi runt lite å spela lite kubb med grannarna på våran oerhört glesväxta gräsmatta å så prova Elton mina skor. Lite stora, men va skojsigt ändå

Elton storfot
























tisdag 10 juli 2012

Navetbesök

Idag var tanken att åka till Gränna å Visingsö, men vädret va inte mycket bättre där borta än här hemma, så vi sket i det helt enkelt. Istället drog vi till Navet. Å inte va vi besvikna!! Kanonskoj för allihopa, sex vuxna en Hampus på snart tre och en sovande Elton :) Undrar vem som hade roligast??!



Sara snackar med Fredrik som är långt bort och högt upp





Systrarna bäver i vanliga fall, men idag Systrarna träd


Elton å Hampus kör bil - tut tut

Sara snackar med nån i telefonkiosken


Killarna som arbetade där va superengagerade och hjälpsamma, rätt personer på rätt ställe - så det ska va!



Fredrik chillar i husvagnen

Robert trampar för fullt


Efter ett par timmar va vi ganska trötta och framförallt hungriga, så då bar det av till ett ganska nytt hak som Sara å Robert kände till Viva la Focaccia, på Yxhammarsgatan. Kalasgoda pastarätter och kaffet va minst lika gott på maten. 69:- för lunch som serveras 11-17! Rekomenderas.


Jättefåniga cyklar (?) men skojsiga


Därefter drog vi hem till Sara o Robert å käka jordgubbar med glass! Mumms. Nu är vi hemma och försöker roa oss inne för att glömma skitvädret ute.. Fredrik drog å spela lite squash med Skåne en stund.

KrAm på er!!

söndag 8 juli 2012

Sommarplantering



Nu är planteringen på framsidan äntligen fixad, hemskt att lusten för sommarplanteringen ska falla in först i juli!? Får väl hoppas på att sommaren blir lång istället, fram till slutet av september eller nått! :)


pussåkram

Bara att börja jaga

Elton sov hos mormor och Reino från fredag till lördag då vi skulle på middag med några vänner på fredakvällen. Reino och mormor brukar jaga mördarsniglar på sin stora trädgård och sen lägga dom i en hink med massa salt å lite vatten. Runt 1000 stycken trodde han att dom plockat, men insåg att dom nog ligger lite i lä när jag såg detta inlägg i bt.. :) BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

hur mycke tid kan man lägga på att plocka sniglar egentligen?




Studsmatta hos pappas kusiner

Grillkväll hos fredriks faster med familj ikväll, men först lite Studsmatta.. :)


lördag 7 juli 2012

En app??

Hur har jag kunnat missa detta? Söta Sophia, vem du nu än är :) fick mig igen att komma på att jag måste lösa så att jag kan blogga via mobilen. Sitter ju nästan aldrig vid datorn längre å därav blir det inget bloggande..

Å så slår det mig att blogger kanske har en app.. jaaaa sen november förra året?! Varför har dom inte mailat mig om det?

Aja, strunt samma.. lovar lovar lovar att det blir tätare inlägg om denna app funkar som det utlovas!

Pussåkram
Sanna

fredag 6 juli 2012

Stugvisit

Vi besökte morfar i stugan både i onsdags och i torsdag.. Åkte hem i mellan eftersom Fredrik skulle på ett möte på torsdag förmiddag. Innan mötet hann vi köpa lite barkmull och gödsel till den stackars häcken som inte fått någon större omtanke de senaste tio åren. Så nu hoppas vi på att det ska bli fart på den!



Matar Andy

Det stod en gräsand nere vid sjön som Fredrik på någe knas vis lyckades få upp för trappan. Då passade Elton o pappa på att mata honom med lite bröd. Å så döptes han till Andy.

Han dök upp på torsdagen med när vi satt och åt mat. :) Så han kom nog ihåg att han fick lite smaskigt bröd dagen innan.

Elton talli badpojke


Självklart fixade vi fram poolen som jag köpte på Åhléns rean i höstas, va lite segt att bära upp vatten från sjön bara eftersom den rymde omkring 500 L.. :) Men i torsdags tog vi med en dränkbar pump med tillhörande slang, då gick det på några minuter.. Bada pool va en riktig hit!



Väl hemma bjöd grannarna som alltid på vattenmelon, eller neno som Elton brukar säga! :) Mumsigt!!

torsdag 5 juli 2012

Äta gröt själv är en hit!

Kladdigt blir det - men det är klart bäst numer att äta allt själv!