måndag 26 december 2011

Juldagen

På juldagen är vi alltid hos Fredrik mamma.. Massa god mat och mys som alltid! Tomten kom hit med, men han va inte skånsk som igår! :)

Elton fick smaka på lite julmat igår med, men mest åt han sin egen - mest för lilla magens skull! En tofs fick han ha en liten stund med. Sötis!

Lillamy-tofsen

Tomten kom efter maten till kusinernas glädje, han delade ut en herrans massa julklappar igår också! Elton fick ännu fler bra saker, bland annat pengar till sitt sparkonto och mängder av mjuka klossar. Jag fick ett jättefint halsband som svärmor gjort, en silverstav med Eltons namn instansat - handgjort såklart!


Så här glad kan man bli när tomten knackar på!

Kvällen fortsatte hemma hos oss, dock inte med så många men Petra och jag drack lite skumpa och drog sedan till grand, hade en kanonkväll. Massa dansande och träffade massa härliga människor!!





Annandagen

Minns inte om jag tidigare skrivit om att vi i vår familj firar jul tre dagar i rad.. Har jag säkert gjort! :)
Annandagen tillbringas vartannat år i Borås och vartannat år i Kungsbacka hos Fredriks kusiner. I år hade de lånat den gemensamma mysiga lokalen som finns på deras område. Jättefint i ordning och bra med plats för alla!

Tomten kom även denna dag, dock något spinkigare än på julafton och juldagen med ändå.. :)


sitta knät på tomten är inte alltid jätteskoj..


spinkiga tomten


Elton & pappa öppnar julklappar


smile!!

Härligt med jul! Längtar såklart efter en ordentlig vinter och sen en härlig sommar.. Men kommer nog sakna julen ganska snart igen.. 


Pussåkram

söndag 25 december 2011

Eltons första julafton ♥

Blev ingen julstrumpa i år, men får nog införas nästa år! Elton fick börja dagen i bara blöjan och fick då öppna paketet från Tina och Dara.. Va en jättesöt larv som kunde åka iväg fort över golvet.. Vi fick dock hjälpa honom med öppnandet lite grann! :)

Larven från Tina och Dara

Efter lite grötfrukost för Eltons del åkte vi till min bror på Sjöbo för att äta en god julfrukost. Efter frukosten delades julklapparna ut.. I år fick det bli Amanda som skötte utdelningen.


Lite mörk bild på Amanda.. Bilderna blir som vanligt bättre om man klickar på dom..

Elton mumsar på lite rån i Cazandras knä medan klapparna delas ut


massamassamassa ketar blev det! 

En av favoritjulklapparna enligt mig var en tavla som min svägerska gjort. En stor pärltavla där hon pärlat ett foto.. Bild kommer snart!

Efter utdelandet var Elton helt slut så han fick sova lite - perfekt tajming eftersom det var dags för julklappsleken. Årets första och såååå spännande! 80kr per person och valfritt antal paket för denna peng. Blev mååånga paket i alla dess former!




Jag och Fredrik drog hem fyra DVD filmer, ett änglaspel, dropstop till vinflaskor, värmeljus, ölkorv och nått mer som jag inte kommer på just nu :) Vi brukar inte ha någon tur, men i år hade vi det! Efter julfrukosten drog vi vidare till pappa för lite lunch, han hade dukat så fint och fixat och donat. Med hjälp från syster yster såklart ;) Gåvagnen va en av klapparna på listan och visst fick Elton en sån, den snygga svarta från BRIO! :) Elton traskar för fullt med den så fort han får syn på den! En annan bra sak han fick, utav sin morfar, var tallrikar, skedar och mugg - behövs när man äter som en liten häst! 


Julklapparna från moster

Eftersom både jag och Fredrik har skilda föräldrar och relativt stor familj och släkt i närheten så blir det lite flängande, men i år kändes det inte stressigt alls utan riktigt mysigt och lagom! Vi kanske börjar bli vana efter sju jular tillsammans med fläng ♥ 

Så efter jullunchen och Kalle åkte vi till Eltons gamlafarfar på "gamla Brämhult" som det kallas ;) Där fick han en tredje hög med julklappar.. massa bra saker här med. Gosiga gosedjur, mysig filt, Geggamojapyjamas, babysim till våren å massa annat!


Eltons julklappshög


Elton gillar tomten, fast han va skånsk.. hahaha


Fyra generationer, Elton, pappa, farfar, och gamlafarfar  

Underbar julafton, även om snön höll sig på avstånd så infann sig en härlig julkänsla.. Tror det beror mycket på den älskade lillfisen vi har nu! 
God fortsättning på er alla kära läsare! 



fredag 23 december 2011

Uppesittarkväll

Den 23e december - uppesittarkväll! I år blev det hos Robert, Ann & Caesar. Syrran haka på med - hon har vart här hela dagen och hjälpt till med sista julklappsinslagningen och så pysslade vi ihop en etikett till flaskan som hon ordnat.. Smaksatt brännvin.


Ninas lingonsnaps

Kan ju inte påstå att vi vann något, men trevligt hade vi och det är ju huvudsaken.. Nu sova är ju julafton imorrn!


Bingolotter fick vi av Bengt och Eivor som en julpresent - Tackar vi för!



torsdag 22 december 2011

Julkort

I år hade jag som alla andra år tänkt att vara ute i god tid med julkorten, blev inte så. Jag och Julia gjorde dom samma vecka som dom skulle skickas. Men dom gjordes iaf!


Ett par av alla julkort

 Fått riktigt många i år också, fler än vanligt, så blir att lägga till ett gäng till i adresslistan till nästa år! :) Tack alla underbara nära och kära för de fina korten. Sara - jag har nästan släppt att du skrev Fam Elton Isaksson, men inte riktigt!


ajabaja Sara, Elton heter självfallet Fagerström som sin mamma =P


 Vi fick även en PostIt med en trevligt julhälsning på, den satt på BT en morgon.. Härligt. Får nog ta å hänga ett julkort på brevlådan till honom med, eller ett nyårskort kanske.. :)


Trevligt tidningsbud - God Jul på dig med Roland!



onsdag 21 december 2011

Snööööö

Wow, denna snö! Lite fick vi se iaf. Hoppas på massa massa mer! Elton och hans pappa passade på att vistas ute lite medan jag pysslade lite.







Som jag sa i videon lånade vi grannens pulka.. Den stod i deras trädgård - tack för lånet Tina och Dara! Vi antog att det var okej att låna, dom är i USA så lite svårt att fråga kanske.. :)



Ipad häng

Imorses va vi lite för slöa för att gå upp, jag o Fredrik då vill säga. Då fick Elton låna sin pappas Ipad. =) Bra skit det där ibland. Elton götta ner sig i sängen och pilla lite - men som med det mesta var det ju bara skoj i ca fem minuter och sen fick vi pallra oss upp ändå! 


Det är ju lite skönt att pappa är hemma, även om det såklart hade vart skönare och mindre stressande mentalt om han hade fått tag på ett jobb. Är ju mysigt att kunna vara tillsammans hela dagarna och att jag kan få lite mer egentid mitt på dagen ibland. Nu är iaf en första arbetsintervju inbokad i nästa vecka. Håller tummarna att det går bra!

Ipadmys


tisdag 20 december 2011

Sista tisdagen på öppnis.

För i år då såklart! Blir att fortsätta där så snart de öppnar igen. Fick bli tomtedressen på och massa bus. Härligt när det är så många mammor och pappor där med sina små. Denna gången hängde ICA mammorna på också. Mys!

Sen fick vi besök av Freja och hennes mamma.. Lite senare kom även Tova med sin mamma. Då fick Elton en julklapp till att lägga i julklappssäcken.. Så snälla tjejkompisar han har va?!



Nu börjar julen närma sig!



söndag 18 december 2011

Fina kvällar

Denna vintervår.. Mer vår än vinter enligt mig! Knas, men några fina dagar och kvällar har vi ju haft iaf. Igår åkte jag till götet för att fira min kära barndomsvän Kattarina som fyllde år, blev ett mycket trevligt party och en god natts sömn.. Blev att vi sov till halv tolv idag ungefär, skönt men samtidigt lite jobbigt eftersom hela dagen går åt då. Klockan han nästan bli fyra innan jag pallra mig hemmåt. Tog en bild från hennes vardagsrumsfönster innan jag gick, så himla fint. En riktigt vinterkänsla dök upp då. Va ju trots allt lite snö på marken..



Hoppas denna snö får ligga till jul!

lördag 17 december 2011

Beställning

Va ett tag sen jag fick en pysselbeställning, kanske beror på att de flesta kommer på jobbet och där är jag ju inte så värst mycket nu.. :) Va skoj att göra en julbeställning som inte va ett julkort utan ett presentkort.. Valde att göra en låda till den med.. Blev riktigt nöjd faktiskt, fick till en vintrig känsla som jag ville ha och inte så julig! 



Jullådan


Från sidan
Mitt nyårslöfte får nog bli att jag ska ge mig själv med pysseltid under året. Är ju så fantastiskt roligt och rogivande. Men har inte riktigt gett mig tid till det sen lilleman kom.. Varför vet jag inte - men har blivit en del gjort i hemmet istället..

fredag 16 december 2011

Frillan

Hmm.. nått är det med mina killars frillor ibland. 




Så här såg de båda ut imorses..? Sovit gott? :)



Puss på er! Älskar er i massor, hur ni än ser ut i pallret!


Bankbesök

Igår var jag och Elton och hälsa på jobbet, det var lite julmys med min avdelning som vänta. Elton va på kalasbra humör som vanligt tills att han blev trött. Tyvärr hade jag ju lyckats glömma alla nappar hemma så va inte så lätt för lilleman att somna.. Efter ett tag hitta vi ett bra nöje iaf.. 




Han gick fram och tillbaka i korridoren och flina brett! Sötnöt. 


På vägen hem tog det inte många sekunder innan han slockna och så här såg det ut när jag öppna bildörren..



jobbigt att hälsa på mammas kolleger


Innanför ytterdörren väntade ett paket visst, stod i trappen. Det var våra söta grannar Dara och Tina som vart och lämnat en julklapp till Elton. Inslagen i finaste guldpappret! Tack söta ni. Dom drog till USA inatt. borta heeela julen och nyåret, blir tomt här!


guldpaket till Elton


Figaro myste ner sig i soffan när Elton hade somnat..


När det var dags för oss att gå och sova var det något som inte riktigt stämde i Eltons säng. Hans kudde är till vänster på bilden..? På nått vänster hade han vält sin stora nalle och kurat in sig under den som en liten grotta.


Så här sov han från åtta tiden igår till halv tio imorses.. :)


Nu ska vi städa iordning efter maten här och sen se vad vi kan hitta på ikväll. Fredrik är extremt rastlös och hispig. Skulle fått gäster ikväll, men tyvärr blev det inställt.. Någon som har nån idé vad man kan hitta på en fredagkväll som denna?



onsdag 14 december 2011

Han gjorde det igen!!

Två nätter på rad har han sovit hela natten nu min lille kille! Så himlans skönt. Både i förrgår och igår somna han strax efter halv åtta och sov till halv nio utan ett ljud vare sig vid nattningen eller under natten. 

Tror att vi får hålla på att han bara ska sova en gång om dagen istället för två.. Verkar som att det kanske funkar. Haha. Är väl inte första gången man har jublat eller var lite olycklig över något som varat i två, tre dagar och så tror man att det ska vara för evigt. :) Men vi njuter iaf.

Nu bär det snart av till Regementet och jullunch med jobbet, Elton får stanna hemma med pappsen.





Ha en bra dag i det knasiga vädret!

tisdag 13 december 2011

K-berg, Tova & Freja dejt och Lussetåg

Fullspäckad dag, javisst. Saknat det lite i all hemskans sjukdom som vart! :)

Inatt sov Elton från 20.00 till 09:10 - utan matuppehåll eller något annat. Underbart! Sen va de snabbt upp, på med kläder och i med gröt för att sedan åka till K-bergs öppna förskola. Träffa Alexandra och Benjamin och en massa andra underbara ungar. Sjöng lite härlig sång fikade och lekte lite till. Sen styrde vi färden mot Dalsjöfors. Där träffa vi Tova och Freja, Elton och Tova fick varsin julklapp men de sparar vi till julafton! Spännande. Vi som inte hunnit ordna någon till Freja....


Tova som Lucia


Freja pekar på lampan och viska titta, tittaaa..
Vi åt, lekte på golvet, rev i reklamblad och lekte lucior och sen gunga vi inomhus till och med! Underbar lekdejt!








Freja fick också va Lucia såklart!


Tova fastna lite i TVn en stund


Tyvärr fick jag bara med mig lilla kamerna, och den är kass. Håller på att ge upp hoppet tror jag.. Får leta upp den lilla Nikon kameran vi har, lite bättre iaf och fortfarande smidigare än systemkameran.


Efter några timmar där (som gick lite för fort som vanligt) så åkte vi till mötesplats Norrby för att se pappas kusin Julias luciatåg. Härligt att få se ett även i år, är nått speciellt med det där allt!

Kom hem för en timma sedan ungefär och då har vi tränat på att dansa lite, såklart. nya grejen. Men än så länge funkar det bara om vi står vid tv-bänken. Får ordna filmklipp på detta, när Elton skakar lite rumpa! :)