måndag 28 november 2011

Idag anlände den

Åkpåsen.. så jag har längtat! 
Eltons morfar ordnade bra kompispris på den och levererade den innanför dörren imorses medan jag och Elton stod i duschen. När vi kom ner för att äta mellanmål så blev jag glatt överraskad när påsen stod i den nästan icke existerande hallen.



Classic

Efter många om och men så lyckades jag vika den rätt.. X antal snören och öglor beroende på hur du ska vika den.. Baby-, Standard-, 3-års-, sommar- eller vintervikning. haha. Blev lite i störtsta laget med standardvikningen så gjorde om det när vi kom hem till baby. Så liten är min lille kille än iaf  


sussar gott
På vägen hem från öppnis somnade han nästan innan vi hann utanför dörren, å sen sov han ute i två och en halv timma! Underbart. Ingen risk att han fryser i vinter, om det nu blir lika kallt och snöigt och alldeles underbart som det har vart senaste två vintrarna.. hoppas 



Ett jättejättetack till farfar!! 










onsdag 23 november 2011

Mosterhäng

Det har det blivit en del utav! Och det gillas på alla håll och kanter. Mamma och pappa får mysa lite själva, vara sjuka själva, renovera själva eller vad det nu kan vara. Underbart att kunna lämna bort lilleman ibland. Även om han är superdupersnäll så behöver man komma ifrån lite.


frukost med favvo Devin i matchander pyjamasar. MYS!

Oftast när Nina (som då är min älskade lillasyster för dom som inte vet) passar Elton så är hon hos sin vän Mikaela som också bor på Sjöbo. Hon har en son som heter Devin och om jag inte minns fel så är han typ snart arton månader(?). Elton och Devin är iaf kompisar.


lunchdax? Elton i lånade kläder :) (är lite slarvig med att packa ner ombyte ibland)

Dom brukar ha kryprace, fast Devin vinner alltid såklart så han brukar ta några aerovarv runt Elton. Sen tycker han om att pussa Elton och går han förbi honom klappar han honom alltid lite fint på huvudet.

Sist vi hämta Elton så blev Devin till och med lite ledsen när vi gick.. Då är man vänner!! 


promenix

Vissa gånger har jag kommit ihåg att lämna kameran hos syrran, alltid kul med lite foton från mosterhänget som vi kallar det. Har fler bilder, men blir andra inlägg så småningom. 


Tack Nina (vet att du inte vill att jag tackar för att du passar min son) men tack ändå! Du är fantastisk. Och såklart tack till Mikaela också! Känns tryggt att du är med och hjälper till och att våra söner leker så bra ihop! 





tisdag 22 november 2011

Byggla hittade Eltonbloggen

Jätteskoj!
En dag för nån vecka sedan så damp ett mail ner i mobilen, någon hade lämnat en kommentar på bloggen vilket alltid är lika skoj!! Det var en tjej från byggla som hade hittat Eltonbloggen.. Mitt renoveringsinlägg. Hon undra om jag ville visa mitt projekt på deras hemsida, superkul!
Så nu är jag medlem på byggla och har idag startat igång två projekt där och sitter och letar på lite olika hårddiskar efter mina renoveringsbilder, det har ju blitt några efter fyra års renovering!

Kika gärna in min profil.

köket & badrummet innan det blev kök



Hoppas det kan inspirera fler att starta upp sin egen profil där och visa upp sina renoveringar!


pussåkram


söndag 20 november 2011

Natusan



Nu har vi vart gott krassliga i snart en vecka.. inge skoj alls och därav att det inte blivit så mycket bloggande.. Idag lämnar jag min slutrapport till Buzzador, och kom på att jag helt glömt att blogga om den jättebraiga och trevliga duschcreme och badolja jag fått testa!

Läs gärna mer om deras produkter här....




Både jag och Elton är supernöjda och kommer absolut fortsätta använda dessa produkter! Och fortsätta buzza framförallt. Det innebär att jag får möjlighet att ibland testa någon produkt mot att jag pratar med vänner om den som också får testa den samt att jag sedan lämnar en rapport om den. Kul! Tack Ann som tipsade om Buzzador!

Pussåkram

söndag 13 november 2011

Scrapmässa i götet

Förra lördagen var jag och Julia i Göteborg, Elton fick va hos sina kusiner under tiden.
Vi va där eftersom det var scarpmässa, missade vårens eftersom Elton kom till världen bara nån vecka innan den var.. Fyndade en hel del faktiskt!


Julia o jag

Efter några timmar inne på mässan så hitta vid en trappa som vi kunde sitta och fika på..

Mässhallen på Heden

jag ordna lite pastasallad

Julia stod för fikat, till och med kaffe ordna hon till mig

På vägen hem svängde vi av vid landvetter och plockade upp Marianne, brorsans fru, som kommit hem från Berlin.

Tack igen Julan för en jättemysig dag!!




lördag 12 november 2011

Bakdag

En bra bakdag hade vi för ett tag sen ihop med Julan. Hämtade henne efter skolan och sen hem till mig för att baka lite.. Blev chokladsnittar och mockarrutor utan kokos.


Färdiggräddade chokladsnittar


Julans trasiga men lagade telefon - gaffatejp is the shit

"dom här ska vi baka" 

Det blev kalasgott alltsammans, vi hann äta lite mat och provsmaka kakorna innan Julia behövde åka..


torsdag 10 november 2011

Julia

Inte riktigt, men nästan varje vecka brukar jag och Elton träffa Julia som är Eltons pappas kusin.. 
Förra veckan hämtade jag upp henne på Byttorp så åkte vi på sångstund i Carolis församlingshem, sen åkte vi till Knalleland och åt på dunken och så traska vi runt lite. Efteråt skulle Julia springa på Kyppe med golfen så vi körde dit henne. Hon är duktig hon.




Elton fick inte smaka på dunkens mat


Renovering pågår

Snart snart snart är det klart! 
Inte nu i måndags utan förra måndagen börja vi.. Rev ut allt från "soff-/ -sällskaps/ -projektor/ -vardagsrummet, nu skulle det bli vårt vardagsrum igen. 


Sofforna fick ockupera matsalen

tömt

Elton kollar läget

den ska bort
mm, nu ska den bort - eller nu är den borta rättare sagt! Inbyggd. Vidare bilder kommer snart när lister och annat tråk är på plats!


lördag 5 november 2011

Mera pyssel

Startade ju en pysselblogg för nått år sedan, men blev inte så mycket bloggat där.. Tänkte att jag slänger in lite pyssel här och där på denna bloggen istället..

Här kommer två bilder på kortet som lilla Collin fick när jag och Pernilla var hos hälsade på honom.. En riktig sötnöt! Fick bara en bild på honom, en tokigt suddig tyvärr. Han sov mest när vi va där.. Men mamma Elaine tyckte att det var rätt skönt! :)










fredag 4 november 2011

Välling är gott!

Nu har Elton äntligen förstått att välling är gott. Va för ca tre veckor sedan som han plötsligt bara sörpla i sig det som om han aldrig gjort nått annat. Va en lite skräckblandad förtjusning på nått sätt.. Samtidigt som jag kände att jag nu faktiskt kommer kunna lämna bort honom över natt så insåg jag ju att han inte "behöver" mig på samma sätt... 

första riktigt vällingmyset med pappa


Planen var ju att fortsätta delamma ganska länge, kanske fram tills att Elton blev ett år.. men blev inte så, när Elton fattat galoppen med välling och flaskan blev han irriterad när jag skulle kvälls eller nattamma honom , förmodligen för att flödet är lite bättre i flaskan, så han bet till lite grann. Självklart gjorde det ont med det var ändå uthärdligt. Men en kväll bet han ordentligt, tillräckligt för att det inte skulle läka på ett par dagar iaf. Då kände jag att det var dags att sluta. Min lille kille börjar bli stor nu.




Högt upp i liften

Var och hälsade på farmor en eftermiddag. Dom hade hyrt en lift för att sätta nya vindskivor på huset. Tog inte många minuter innan jag stod i liften och skulle testa hur högt den kunde gå.. :)


högt upp i luften


Nya vindskivan





Elton i vagnen blev väldigt liten

Va jätteskoj att åka lift, även om det var bra vingligt längst upp. Kanske skulle bli liftförare när jag blir stor!




torsdag 3 november 2011

pepparkakshatten

När vi för nån vecka sen var och fikade hos Julia (Fredriks kusin) så fick Elton låna hennes jätteNasses (Nalle Puhs kompis) pepparkakshatt.. Lagom rörigt javisst
Den kräla han runt i på golvet.. hahah söt!











onsdag 2 november 2011

Elton i lådan

Varför leka med leksaker när det finna massa annat skoj? Som en skolåda och pappas snusdosa..








tisdag 1 november 2011

Hårmodell dax

Jag veeeet, jag ligger efter i bloggen. Blir så ibland, måste få igång bloggen i mobilen - är ju nått som krånglar där. Satt i vilket fall som helst hårmodell för nån vecka sen, ÄNTLIGEN! Va väl behövligt. 



Före

Före - Ida blandar färg i bakgrunden

Det enda jag hade restriktioner (stavas det så?) om var att jag inte ville ha någon lugg.. Ut kommer jag med den största och tyngsta lugg jag någonsin haft. Men är jättenöjd. När jag tidigare fått lugg har den vart tunn eller kort och den lilla virveln i pannan har gjort att den inte ligger som den borde.



Efter
Nu har nästan all den violetta färgen lagt sig i luggen, men funderar på att lägga i lite ny färg snart, gillade den lite udda kontrasten till det jätteljusa håret..


Ja, detta blev ju ett ganska ego inlägg.. Elton var med på förmiddagen och sen va vi på sista KrypIn på bibblan, så har jag nämnt honom iaf! hihi :)