söndag 22 april 2012

Fika hos farmor

I lördags va vi uppe med tuppen å direkt efter frukosten drog vi å storhandla. Så gött när det är så lite folk! Efter det åkte vi upp med lite fikabröd till Eltons farmor och Leevi för lite elvakaffe. 
Efter fikat dansa lilleman litegrann till countrymusiken som va på i lekrummet, svängde med sina små höfter! 


man kan klä ut sig hos farmor också!




Va en trevlig förmiddag, sen åkte vi hem å fortsatte leka å lite senare gick Elton å pappa till några kompisar för att kolla tv å leka och jag förberedde lite mat till Karro o Lotta som dök upp vid sextiden. Å sicken trevlig kväll vi hade! Massa tjat om allt å inget utan barn. Blev inte sängdax förrän klockan tre.. :)
Det känns idag, lite seg har man allt vart. Sen blev det lite kinamat hos pappa på Sjöbo va längesen vi va där å hälsa på å så va det gött att komma hemifrån några timmar också!

KRAM



fredag 20 april 2012

Sångstund och blomsterarrangemang

Idag va vi på sångstund på bibblan, Johanna å Rut meddela på våran facebookgrupp att dom skulle dit, så vi packa ihop oss snabbt och åkte dit. Han är för bra som håller i det, trollbinder barnen på någevis. 



Efteråt körde Rut å Elton lite bil ihop.
Är inte lättast att ta kort med mobilen när det är mer än en liten som ska va med på fotot.. Alltid någon som rör sig. :) Söta var dom iaf



Därefter blev det lunch på Young Thai i Knalleland, riktigt smarrigt å sen åkte vi till Fredriks jobb för att hämta upp honom. Så körde han mig till Sara å Lindas föräldrar i Sjömarken å tog Elton med sig hem. Där var det dags att fixa lite blomstergrupper.. bara en sisdådär 40 stycken. Men gick jättebra och snabbt trots en ganska lång fikapaus med rabarberpaj å kaffe. :) Kul hade vi hela eftermiddagen och halva kvällen innan det var dags att åka hemmåt.


fullt bord

saftgryta full med härliga vårblommor


Lördagen den 28e är ni välkomna till Ekhagenmarknaden! Då kan ni köpa vissa av grupperna eller också köpa lotter och vinna fina grupper. Bredvid blomsterlotteriet finns jag på plats för att sälja krukor - kom å fynda!!



torsdag 19 april 2012

Mammadag utan barn

Idag kom Lotta å hämta upp mig vid elvatiden för en snabbis på stan, shoppade mig ett par nya skor och sen åt vi god lunch på Tant Grön. Efter det åkte vi vidare till Almås där vi hade klipptid klockan tretton! Sååå gött att äntligen fixa frillen!


Folieslingor och hätta - snygga som få!

När min frisör precis hade sköljt ur blekningen så gick brandlarmet, va tydligen en elev som hade tuttat eld på en papperskorg på en toa. Så förbannat onödigt. Så Fick stå utanför en stund tills att brandkåren hittat orsaken. Stackars Lotta hade ju bara fått blekning i halva håret - knappt. :)  


smånervösa kunder...


nöjda å glada ändå

Så vid fyra när dom stängde så va vi precis klara, eller jag iaf. Lotta fick med sig en toning hem som skulle ta bort det sista gula tonerna i blekningen. Lite kass att dom inte kunde lösa det där å stanna över lite. Vi kan ju inte rå för att larmet går.. Men men, tror det blir bra Lotta när du fixat toningen! :)





Sen hämta Fredrik upp mig å så hämta vi upp lilleman i stan. Han hängde på Viskan med sin moster å hade det gött! Han hade ätit som en häst hela dagen. Skönt det! För med två kindtänder på g så har han ätit sketagöradåligt i två dagar. 

Vid kvart i sex plocka Agge upp mig så åkte vi till jobbet för fotokurs, va sååå bra. Mycket repetition men så nödvändig. Å så fick vi läxa till nästa kurstillfälle som är om två veckor. Fota tre bilder (med olika restriktioner) som vi ska maila till kursledaren KUL! 


Nä, nu blir det nog bingen. Imorrn ska jag å Elton kolla med Torins om dom kan rengöra min lins på kameran å sen äta lunch med Sara å Linda för att sedan åka till Sjömarken och plantera lite grupper! :)




Ny rutin kanske?

Idag kom jag på att vi inte använt cd-spelaren så mycket. Hade den på låg volym med radio på ibland när Elton va jättejätteliten för att han sov bättre med lite radiomummel. 
Men idag slängde jag i en Disneyskiva som vi fått, med lite låtar från juniorkanalen. Händige Manny, Musses klubbhus och så. Å oj va han svängde på den lilla goa kroppen. 
Perfekt underhållning för honom medan jag vek in lite tvätt i hans garderob. Annars ska han bara riva ut hyllpappret i linneskåpet som jag lagt ner tid på att häfta fast så fint. :)




onsdag 18 april 2012

Trötta efter en heldag

Idag hängde vi på öppnis med massa underbara människor. Trilla in lite efter tio och gick vid halv tre tiden först. Lika bra som alltid. 

Så här trött är man efter en heldag med lek


Både Elton o Tova hann somna innan vi hade lämnat byggnaden. Bra när Elton somnar lite innan babysimmet så är han utvilad och go! Vi va lika få som vanligt på simmet, fyra totalt tror jag. Men lika mysigt för det å nu är det bara tre gånger kvar, terminen går fort.

Tack för en bra dag allesammans!

måndag 16 april 2012

Testar nya lekplatser

Idag var det en sån där lite halvseg måndag med halvdant väder. Men till slut tog vi oss ut på en liten promenad bort till en lekplats på Kristineberg. Samma lekplats där jag fotade honom i höstas i gungan.

Nu traskar lilleman bara runt överallt, ute som inne. Måste vara fantastiskt kul att upptäcka världen på sina egna ben. Å hur trött han än kan va så ska det stapplas runt. 


Titta - rutchkanan

å så va det lite klumpigt med skor och tjocka kläder...

Allt skulle pillas på och testas, men bara korta stunder. Några sekunder sådär å sen vidare till nästa sak.


Nu har vi testat denna gungar - vidare mot krokodilen


Lite stor jacka, men håller iaf värmen bra

Precis när vi landa hemma så öppna sig himlen en kort stund - ibland har man tur!



söndag 15 april 2012

Fredagen den 13e

Märkte inte direkt av att det va den 13e i fredags, hade en superbra dag! Jag å Elton var å handla lite med moster innan det var dags för mig att dra till Ullared med mina kära kolleger. Fredrik åkte ju till Sälen i torsdags så moster fick hänga med Elton hemma hos oss från fredag till lördag.

Först på morgonen var det dock gos som gällde en stund. Skulle gosas med det mesta. Men kuddar är ju favorit förutom katterna då.
gooooooooosa

Sen ska det gärna pratas och låtas i allt, blir ju så fräcka ljud då. Idag var det en leksak med ett ihåligt plaströr som va kul! Sötskrutten




åka bil




 Istället för att sitta i kundvagnsstolen så kan man ju köra egen bil.. Funkar hur bra som helst. Sitter han och rattar och gör lite brumljud ibland. :)






Tack för en bra helg alla nära å kära. Ska slänga upp lite bilder från resan med såklart, men får bli en annan dag!


onsdag 11 april 2012

Inte okej!

Igår när jag läste BT så hitta jag denna artikeln under dialogsidan.. Handlade om gamlingars rutiner på Stadsparksbadet.. En hade sagt till ett barn som förmodligen var hennes barnbarn att man inte alls behöver duscha innan man går in och badar, nån hade skvätt lite vatten på vaderna eller nått sånnt och en äldre man hade hostat och snorat och torkat av det på sitt bröst när han låg i en av "solstolarna", han gick inte å tvätta av sig sen utan hoppa ner i motionsbassängen och plaska av sig lite.. BLÄÄÄÄÄÄÄÄ! Klart man ska tvätta av sig innan man hoppar i, så mycket bakterier man har på sig så kan man gott göra det istället för att det ska tillsättas än mer klor i vattnet..! Va en stackars mamma med sina två barn som hade upplevt allt detta under ett och samma besök i badhuset.. Å så ska vi dit strax, hua! Tur gamligarna badar efter oss i lilla varma bassängen! :)

Skärp er!!

Så här satt lilleman huxflux igår morses med, va väl så inne i ovanstående artikel att jag missade när han ställde sig.. Så nu blir det att sätta fast honom varje gång han sitter i stolen..! Buse!


Inte okej Elton! Farligt!

//



Lek å bus i Viskafors

Eftersom vi va hemma lite sent igår efter trevligt kvällsfika hos Sara där det va lite svårt att slita sig (alldeles för längesedan vi sågs) så somna ju inte Elton förrän vid nio tiden, vilket gjorde att han sov till nio imorses.. Då va planen Öppnis som vi saknat sen förra veckan, men så fick vi precis innan vi skulle gå dit en inbjudan till Freja i Viskafors, Lotta å Tova skulle dit med å dom har ju vart sjuka så det va längesedan vi träffa dom med!
När samtalet kom så kom jag på att vi ju faktiskt hade bil idag med, så då får man passa på.. Barnen lekte så fint ihop så å vi mammor fick ääääääntligen inbokat en vinkväll - redan nästa helg!! Wihoo, ska bli så trevligt å bara sitta å tjata om massa strunt, det mår man bra av! 

Kuliga lekbordet


Så vi satsar helt enkelt på öppnis imorrn då vi är billösa igen.. Hoppas många fler ska dit som vi känner! :)

Nu hoppas jag att lilleman vaknar snart, han somna på vägen hem så slängde ut babywatchern i bilen och än så länge sussar han gott, men måste ju få i honom lite mat innan babysimmet klockan fyra.

Ha en fortsatt bra dag i det fantastiskt urtrista vädret!

KRAM


tisdag 10 april 2012

Utställning i Herrljunga

Idag åkte vi ut till Herrljunga, först åt vi lunch med Handers på Hotell Gyllene Kärven som hade kanongod mat.. Efter det gick vi bort till biblioteket som har en utställning för barn mellan 0 och 2 år som heter Kan själv! Såååå bra!




Fanns ett jättestort fågebo med massa ägg i som va i olika fäger, storlekar och som vägde lite olika. I boet var det en mysig dyna och en filt..




 Under rutchkaneborgen fanns en liten grotta där det satt fast massa olika stenar på rad på väggen som va spännande att känna på.





 Man kunde klättra upp för en lagom brant trappa för att komma högst upp i borgen....


...för att sedan åka ner för den lagom branta rutchkanan.. Å allt kunde dom göra själva!









Upp på ett plant litet plastberg fanns en sten med ett hål i där det fanns lite vatten, det va väldigt spännande att känna på.. 






äggen va roliga att bära runt på

 Sen fanns en miniskog med löv av tyger, en mossliknande matta med ojämn mark och små stubbar som man också kunde bära runt på.


Trädet hade ett litet hål i sig där man kunde stoppa i och ta ur löv, många gånger om.





Å så ett litet filmklipp såklart!





Har ni vägarna förbi det närmsta och har en liten som är under två så gå dit!! Vi kommer åka dit igen fast när dom flyttat utställningen till Skene, tror det var typ den 24/4.. Nån som vill haka på??

Tack för en mysig dag tjejer och killar!! :)



lördag 7 april 2012

Jönköping

Idag bestämde vi oss för att ta en tripp till Jönköping, någon mer kanske?? :)

Va ju alltid på Elmia varje år innan, men nu är det några år sen så tänkte det kunde va skoj å se lite tjusiga bilar.. Men först gick vi in på IKEA för att äta lunch och shoppa lite smått som jag glömde när jag var där förra veckan med mamsen..


lite lätt tjusig bil jag fotade på STCC racet 2010





Efter maten fick Elton glass, är ju ändå Påskafton.. Fast först skulle ju pappa Fredrik äta upp halva! Innan glassen åt Elton Köttbullar med mos, sås och lingon. Tyckte han va supersmaskigt!

mumma!


Sen åkte vi över till Elmia, fick en parkering ganska nära ingången, ställde oss i en sinnessjuk kö och jag står precis o funderar på om det är värt 250:- per person?! Då knacka två vänner mig på axeln, dom hade vart där hela förmiddagen men va trötta och möra och skulle hem. Tyckte inte vi skulle in om vi inte vill slänga pengarna i sjön, va så mycket folk där inne då så man såg typ inte bilarna.. Å insåg ju att det inte blir jättekul med en barnvagn där då.. Så vi gick tillbaka till parkeringen och åkte vidare mot Borås.

Fick ju iaf se en del fina bilar runt om utanför! Men va nog fler riktigt fula rishögar iof, å askalas människor - inte avundsjuk på hur dom mår imorrn! :)


Ne, nu blir det soffläge nån timma innan sängen, Fredrik drog iväg på lite party och imorrn blir det kalas för Freja och sen påskmiddag hos svärmor! Kanonsöndag skulle jag tippa på iaf!

GLAD PÅSK kära läsare!!




GLAD PÅSK

Vill önska alla mina kära läsare en riktigt härlig och GLAD PÅSK!!! 



Blir lika glad och förvånad över antalet läsare varje gång jag ska in och göra ett nytt inlägg! Så roligt.. Vet ju vilka några av er är, men fortfarande lite nyfiken på vilka ni andra är..? :) Kommentera gärna nått inlägg eller om vi är facebookvänner får du gärna kommentera där.. Och om det är något som ni vill läsa mer eller mindre om?

Har nyss passerat 12000 läsare och det var någon gång i april förra året som jag började blogga och har nästan haft ett jämnt antal på 1000 läsare/sidvisningar varje månad. Så skoj!!

KRAMAR i massor

fredag 6 april 2012

Äta själv och prova klänningar

I torsdags hängde vi på öppnis som vi brukar. Hade med pastasallad till mig och Elton och han fick äta själv. Gick faktiskt superbra idag även om det låg lite utspritt med mat överallt så fick han i sig rätt mycket. :)


äta själv är nice


På öppnis finns massa massa utklädningskläder, och jag är inte sen med att klä ut lilleman. Och han verkar gilla det eftersom han kan gå runt länge i sina västar, hattar och klänningar. Idag fick han prova sjöjungfruklänningen. Min lillasockertopp!


så fin!

Den lilla fenan


Det sötaste med klänningen var nog att när man går i den så vickar stjärtfenan fram och tillbaka