fredag 30 september 2011

Dopdax

Lördagen den 10 September var det Jacquelines tur att döpas i Gustav Adolfskyrkan. Efteråt fick vi äta jättesmaskig smörgåstårta och gofika! 

Klantig som jag var i all stress på förmiddan så glömde jag kameran. INTE OK! Så det blev tyvärr bara några halvkassa mobilbilder tagna. Hela familjen var så fina så, och massa fina dopgåvor fick lillskruttan.



Fina familjen




Elton hade hängslebyxor, kofta och hatt, man måste ju vara stilig när man går på finkalas.
 
Käka lite majskrok gjorde han oxå!



Det lilla tag-kortet med ugglor

Tack för att vi fick vara med och fira din dopdag Jacqueline!


Kramar

torsdag 29 september 2011

Koka nappar

För kanske 10 år sen var det mest nudlar man kokade när man kom hem från skolan, sen pasta, ris och andra gryn. För några år sen potatis ibland också. Numer kokar man även nappar.. Livet har förändrats snabbt - till det bättre! 



Tjingeling

Morgonmys

Tog lite bilder med inställningen "klassisk varm" med mobilkameran härom morgonen. Min lilla sötskrutt!



Morgonfrissen

Mammas glada kille
Älskar dig!

Vad är grejen med att backa in under saker??





 Inte bara min lille kille som gillar att backa in under möbler.. Valdemar gjorde samma sak när vi var hos Elin.  Förstår inte riktigt grejen med det, för det är ju inte så att dom blir kinkiga utan verkar gilla att ligga kvar där och småsnacka lite.

Packa till babysim

Förra veckan när vi skulle på babysim råkade jag packa ner Picko i väskan med.. Han verkade inte ha så mycket emot det..


Tjingeling

Hultaöppnis

På torsdagar brukar vi ha ICA-mamma träff. Ibland ses vi på Hultas öppna förskola och går eller åker sedan vidare till nån av oss för lite lunch. Härom veckan var vi hos Elin efteråt. 

Lilla Elton sov under sångstunden, så jag passade på att fota lite, mest Valdemar som fastna eftersom jag satt jämte honom..







Han var väldigt fascinerad av (har glömt vad hon heter) hon som håller i sångstunden. Satt stilla hela tiden och spanade in alla hennes rörelser.. Sötskrutten!


Lilla Felicia uppskattar sångstunden hon också!

MammaMu med sina konstiga horn hälsar på barnen

 Öppnishäng med sångstund är bra grejjer det!


Tjingeling

måndag 26 september 2011

Pysseldax

Åhhh va seg man kan va ibland!!! Lovade ju mig själv att ta tag i tackkorten snarast efter dopet.. Dopet var den 12e juni - det är nu september. Nu har jag iaf änteligen fått iväg dom! Här kommer lite bilder också, har nog inte vad jag kan minnas lagt in någon bild på inbjudningskorten, men de gick i samma färger och stil, lite mer innehåll bara..


Enkel framsida med "Tack" papper från Forma Hantverk


Alla adresslappar skrevs ut


Personlig text inuti med en liten bild på vår prins


Tusen tack igen alla som var med och gjorde Eltons dopdag till en underbar dag!

söndag 25 september 2011

Presenter från underbara vänner

 När Elton blev 6 månader den nionde september fick han ett par underbara hemmastickade raggsockar av sin mormor, har dock inte fått tummen ur att fota dom! Mörkgråa myssockar, redan välanvända med tanke på den kyla som ofta infinner sig numera.

Sen kom Renée & Victor förbi dagen efter med ett jättefint paket innehållandes lite Barbapapagodis. En supergosig snuttelapp med massa lappar på, snaskigt tycker Elton och så en Barbapapa bok också! TACK igen ni underbara vänner, helt oväntat men fantastiskt rart. :)





 Aj lajk överraskningar

lördag 24 september 2011

Kräftskiva

Förrförra lördagen blev den faktiskt av - KRÄFTSKIVAN! Kändes jätteknas att sitta inne å att vi inte riktigt var samlad trupp, men skoj hade vi ändå som alltid! :) Jag å Fredrik försökte piffa till det lite iaf, men glömde ju köpa hattarna å hitta inte förra årets heller! 


Halvbra kort - men ändå ett kort


Kräftskivepiff


Hängde lite överallt

Fredrik var även lite bekymrad över att jag tjatade om att han skulle sätta upp gardinerna.. Måste dom där #¤%?=*&%¤¤# gardinerna verkligen upp hette det. Men när gästerna kom och påpekade just gardinerna så fick han ge sig. Killar har nog lite svårt att förstå sig på det där med "piffet" kanske..??

Hoppas på bättre väder till nästa års kräftskiva - och att fler av våra vänner lär sig uppskatta dessa små röda läckerheter tills dess!!

KRAM

fredag 23 september 2011

2 års kalas

För ungefär två veckor sedan var vi på tvåårs kalas! Hampus kalas. Alltid lika trevligt och mysigt med nära och kära.

Farfar hjälper till att öppna paket

Oliver & Milian är också nyfikna

En av favvopresenterna - en brandbil

Hampus fick massa fina presenter, brandbilen va då en av favoriterna, men även en ask med körsbärstomater va en höjdare! Söt!! Mamma Linda hade bakat en underbart smarrig cheesecake, å Hampe skar den nästan helt själv..


Massa gottit var uppdukat efter korv med bröd


Grattis grattis








Når nääääästan kakburken


Säg cheeeeeeese!


Så här lycklig kan man va när man får lite sötsaker


Kevin lasta munnen full med gottit




Lite senare fick vi kika på den korta versionen av bröllopsfilmen, så fint!

Grattis igen Hampapuss! Galet va tiden går fort!

torsdag 22 september 2011

Nu kan vi sitta

Eller ja, jag har väl kunnat sitta ett tag men igår, helt plötsligt, förstog även Elton hur man gör.. Det är så spännande att dom plötsligt bara lär sig saker.
Skulle packa ihop våra saker inför babysimmet, han satt ganska bra tyckte jag så jag la lite kuddar runt om i fall att han skulle välta. Men när jag kom tillbaka ett par minuter senare så satt han så fint så. SÖTNOS!

Det är nått jag också funderat på.. Som i rubriken. Tyckte det lät bättre att skriva nu kan "vi" sitta istället för Nu kan Elton sitta. Mycket vi. Vi mår bra, Vi sover bra, Vi kan detta, Vi ska, Vi har.. Fast iof gör vi ju nästa allt ihop! 


Första inlägget utan foto.. Har ju som sagt vart lite kass på att fota.. Lovar dock att ordna en bild på när han sitter, eller vi sitter kanske till och med.. ;)


Tjingeling!

Fullspäckad dag

Får ju erkänna att jag har vart värdelös på att fota det sista.. Av någon anledning fastnade kameran i mitt pysselrum när jag skulle gå igenom lite foton.. Kass! Har blivit lite mobilbilder, men inte allt för många tyvärr, får bli skärpning där. Köpte ju min D90 av en anledning.

Har haft en kalasbra dag, med massa skoj - men fotandet missade jag ju tyvärr lite då så har bara två kort på skrutten som sitter i en gammal söt BRIO vagn i väntan på att få träffa doktorn på bvc - för en rutinkontroll.




Elton fick en OK stämpel i protokollet idag också, å lillskrutten som jag trodde vägde nånstans runt sjukilosstrecket hade ju gått upp ett kilo sen sist, så nu närmar han sig åttakilosstrecket 7830g idag. 






Innan bvc träffade vi två av ICA mammorna med sina små på K-bergs öppnis. Lite annat tempo där idag eftersom barn i alla åldrar va välkomna. Men det gick fint ändå! Åt lite lunch där och sen åkte jag och Elin med våra små till Stadsbiblioteket. Kan rekommenderas starkt! Jättefint har dom fått det, och då är det inte ens klart där!!
Vi va där på KrypIn som vi anmält oss till. Sjöng sånger rimma på ramsor och kikade lite i böcker.
Dit blir det att gå fler gånger även efter KrypIn är slut.. Har lite soffor, kaffe, leksaker och ett härligt lugn. Så dom små kan ligga i "pölen" o dom stora kan dricka kaffe å snacka lite skit. :)

Idag har vi även flyttat ut Elton från sovrummet till sitt rum, får se hur det går. Han somna som han brukar iaf, till och med än bättre - kom inte ett ljud från honom. Va kanske helt slut efter den fullspäckade dagen.. Håller tummarna för att han sover bättre ensam och kanske slipper störas av Fredriks snarkningar och mitt brötande...

Tjingeling

torsdag 15 september 2011

Tittut Alexandra!

Fångade Alexandra med mobilen för nån vecka sen när vi skulle gå hem från öppnis! Mamma Elin drog på regnskyddet på vagnen - för hör och häpna, det regnade!!!!!. Det gilla Alexandra, förmodligen för att det prassla lite gött! Sötunge är va hon är 


var är Alexandra???


Tittut!


Tjingeling!

onsdag 14 september 2011

Babysim har börjat!

Den 31 augusti började babysimmet på stadsparksbadet, och det gick hur bra som helst! Elton har ju inte vart så förtjust i att bada hemma i baljan, men detta gick kanonbra! Förra veckan gick det lika bra och idag ska vi få testa på att hälla lite vatten över huvudet på dom små.. Badkillen eller vad man ska kalla honom visade oss en hink förra veckan, en gul fin plasthink med massa små hål i botten som man fyller med vatten och låter strila ner över dom.. Tror det kommer gå superbra!




Måste se till att ta en bild på honom i sina små badbrallor, dom är ursöta! :) Bilden ovan tog jag efter första badet, han slockna rätt snabbt och sov stenhårt i över två timmar. Själv har jag också vart helt slut även om man bara är i vattnet och går omkring, sjunger lite i cirka 20 minuter så tar det på krafterna!

Blev att jag köpte årskort så jag och Elton kan fortsätta simma även efter att våra 14 eller 15 gånger är slut.

Tjingeling!

tisdag 13 september 2011

Babysmörgås

Bara ordet babysmörgås är ju gulligt! Elton älskar det. Brer nått ljust bröd, imorses var det dock slut så fick bli ett korvbröd, med smör och leverpastej på. 


Babysmörgås är mums!

I små små små jättebamsekletiga bitar får han det på sitt bord att pilla med. Än funkar ju inte pincettgreppet funkar ju dock inte riktigt ännu, så blir mest ett himla klabbandes å så får jag dela bitarna lite till och pilla in i hans lilla mun! Även om han bara har en liten tansebissing som knappt kommit upp tuggar han för fulla muggar!

Tjingeling!

måndag 12 september 2011

Finbesök

För någon vecka sedan fick vi besök av Pernilla, Andreas och deras lilla Alicia. En liten docka är hon allt! De va förbi på lite mat och prat, Elton bröta på som vanligt mestadels i sin gåstol medan Alicia bara sov.. :) 

Och i fredags på Eltons 6 månaders dag så fick Elaine sin lilla Collin, två av mina gamla skolkamrater som fått "elvor" dom med! Så skoj! Grattis till er båda!!


Alicia

Jag har haft nöjet att få träffa Alicia två veckor på rad när vi har vart på K-bergs öppnis, och det gillas!! Imorgon får jag och Elton dock hoppa öppnis, även om det är både babycafé och KrypIn, så tråkigt, men åkte på en förkylning inatt, så bäst att hålla sig hemma så man inte smittar ner allas små godingar. Dessutom vill jag ju krya på mig tills på onsdag för då är det ju dags för babysim igen! Wiiee!

Tjingeling!

Inte alltid så lätt

Så här kan det se ut när pappa Fredrik ska byta bajsblöjor! Han råkade få liiiiiiite bajs på sitt långfinger och slängde sig efter ett par ulkanden ner på golvet och skrek att han kommer dö.. Snabbt mitt i allt asgarv slet jag upp mobilen och fotade. Notera Eltons små ben som sticker upp i bakgrunden i väntan på att få en ny fräsch blöja.


Fredrik ska dock ha beröm, för han bytte den själv, även om jag fick ställa mig bredvid som moraliskt stöd! hahaha. Igår hörde jag honom skrika lika högt igen, det var efter morgongröten. Då fick vi dock tappa upp ett litet bad åt lilleman, för då va det bajs upp till nacken. Inte så bra att bajsa när man sitter kvar i matstolen har vi kommit på, trycket blir lite väl bra och då glider det upp bakvägen och ut genom blöjan! :) Söt är han ändå!

Tjingeling!

fredag 9 september 2011

bb-kompis träff

Dagen innan Elton kom till världen kom en liten Tova till, henne och hennes föräldrar träffade vi på bb och bestämde där att vi skulle ses lite längre fram. För nån vecka sedan fick vi träffa dom!! Supermysigt. Det märks att det bara skiljer en dag, väldigt lika storleksmässigt, i de olika ljuden de har för sig och hur de rör sig. 



mammor med små

Många kort blev det, ingen satt riktigt still någon gång <3

Sötiskatten, gillade att mysa i min famn och uppe på axlarna

mys på filten

Bygga färgglatt torn va lite skojsigt med


Tack för en kanonmysig förmiddag Lotta & Bosse!

torsdag 8 september 2011

Djurparksbesök igen


Den här gången med Sara, Robert och Hampus. Sara skulle vara barnvakt åt sin systerson och Robert hade ju inte så mycket att välja på, va ju bara att kliva upp tidigt och agera lekfarbror. Det gjorde han kalasbra hela dagen på djurparken. Väl hemma somna han gott i soffan på två röda. 


Spanar in Nordamerikansk tvättbjörn (tror jag det var)
Söta Hampus



När vi hade grillat korv vid björnarna så var det lite matdax för deras del med, limpor i mängder stod på menyn. Djurskötarn kasta i limporna i vattnet och ropade på björnarna som badade under bron. Efter en kort stund började dom simma mot oss och limporna. Sååå söta! Visste inte att björnar gillade lite halvgammalt bröd så mycke!?












Girafferna hade fått en mumsig gren att tugga på




 Hampus va så söt, stod länge och småpilla på Elton, sen skulle han kramas massa gånger. Så försiktig och så mysig!

kramkalas

Efter allt ätande, sovande och kikande på djur drog vi bort till lekplatsen, precis som alla andra verkade ha gjort. Elton somna så det blev inge gungande för honom. Hampus hade däremot kalasskoj. 


Hampus ska åka för femtielfte gången :)


Moster Sara får gå med 




Sen gick vi hem till Sara & Robert där mamma Linda väntade på oss. Sen drog vi till Malin för att baka lite macarones, mums! Samma som vi fick på Lindas bröllop. Tyvärr kunde inte Linda och Hampus stanna så länge - va ju förskola och jobb dagen efter. Men Malin, Sara och jag hade en superdupertjejkväll, massa snack om allt mellan himmel och jord - tur var väl att Elton sov!? ;)








Tack vänner för en supermysig dag och kväll!