tisdag 28 februari 2012

Födelsedagskalas med ICA-mammorna

Idag var det äntligen dax att fira våra små som fyller år med ungefär en månads mellanrum. Valdemar kom i januari, Alexandra i februari, Elton i mars och Felicia i april :) Va planerat till förra veckan men då va ju Elton så krasslig.

Planen var att vakna mellan halv åtta och åtta som vi brukar, men blev halv nio, sen var det ju dax för frukost och samtidigt försöka ringa kollegan för lånelöfte och Handelsbanken för att kolla det bundna gamla personallånet som ligger där. Löste sig ganska snabbt med allt, men hann inte med halv elva bussen pga en sen bajsblöja så fick bli kvart i elva så va framme vid elva en timme sent. Illa! Men blir så ibland. :)

Jättetrevligt kalas å de va alldeles för längesedan vi träffades alla fyra. Frallor och efterrätt och därefter paketutdelning där vi lottade ut varsitt paket till våra små.

jättemysiga böcker med Rundis och Randis
Elton fick två jättefina böcker som jag tittat på tidigare.. den ena är en pekbok där man kan känna på olika material och det andra med ljud. Tack säger vi till Felicia som hade ordnat en så bra present.



Budgivningen drog igång under dagen, redan stuckit iväg lite väl bra, så får leta vidare efter huset med stort H.. Skönt dock att ha lånelöfte och alla papper klara, så går det ju snabbare och enklare när det blir dax, om det blir dax.. NÄR det blir dax..! :) ja, NÄR det blir dax får det va!

Lite virkning och tv nu innan det är dax för bingen.
Tröttare mamma börjar man allt bli, ettåringar kräver lite mer har jag märkt..(bara lite)
Fler än jag som inte kände till att ettårstrots finns?? Trodde det var först när dom blev två-tre år!?



måndag 27 februari 2012

Måndagstårta


Glömt helt att fota nått alls idag.. så slänger in någon gammal bild som är tagen för drygt ett år sen :)

Vi blev sent igår inbjudna på tårta idag hemma hos Vilmer som fyllde år igår..! Happy smiley 17 Va så gott med tårta och jättetrevligt att träffa honom och hans mamma, lilla söta Astrid och hennes mamma kom strax efter oss, dom har precis som vi vart sjuka så va evigheter sedan vi sågs känns det som. Å nu ska de båda börja jobba inom en vecka så då lär det bli än mer sällan vi ses, känns jättekonstigt och tråkigt. Får bli duktiga på att boka in symöten ofta! 

knas att man gick med den här magen för ett år sedan ungefär
Efter besöket hos Vilmer drog vi till stan och mötte upp Eltons moster som fick ta över å jag drog hem för att storstäda, så tråkigt med behövligt, inser att jag får fortsätta lite imorrn med för det va mycket att röja innan jag ens kunde börja damma å dammsuga :)


Senare på eftermiddagen var det äntligen dax för visning på ett hus som dök upp för omkring två veckor sedan. Hoppades nästan på att det inte skulle va nått att ha när man väl fick se det, men både jag och Fredrik fick den där känslan av att "här vill vi bo" Så får se om det sticker i pris eller om vi kanske flyttar snart.. Frågan är om man orkar, gör rätt och faktiskt vill!?!?!?!?!? Pirrigt är det iaf på ett bra sätt än så länge.


Dax för soffläge nu med virkningen.. suttit lite för länge som vanligt vid den här burken

Pussåkram


söndag 26 februari 2012

Vin och bakelser

I går var vi hembjudna till Malin på vinkväll. Med vi menar jag systrarna bäver och jag :) Hade jättetrevligt även om jag åkte på en kass huvudvärk senare under kvällen. Malin bjöd efter maten på sina fantastiska cupcakes - nya favoriten är chokladcupcake med melonfrosting.. MUMMA!!!!


söta härliga cupcakes

dessertbordet var välfyllt


Tack tjejer igen för en toppenkväll, alltid lika bra - men som vanligt sker det för sällan!



fredag 24 februari 2012

Mixat frukostbord

Elton har ju vart sjuk heeeela veckan, idag med även om han är lite piggare. Hög feber och hemskans hosta har vi levt med. Såklart svårt med maten, för vem är sugen på att äta massa mat när man är jättefebrig och hänig?? Idag provade vi lite allt möjligt; vindruvor, majs, saltapinnar och macka. Gick väl ner lite av varje men inte så värstans mycke. Vatten går som tur är ner bra hela dagarna.

det mixade och maxade frukostbordet :)

BT va aptråkig idag!! Hela tidningen handlade ju i princip om den lilla prinsessan. Är väl jättekul att de fått en frisk och kry liten flicka, men va ******** behöver väl inte stå om det på sidan 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 & 15?!?!?!




Ha en bra dag allesammans!!


torsdag 23 februari 2012

Ingen bra dag idag

Elton är fortfarande kalassjuk och vi båda börjar bli trötta på det och framförallt trötta på att bara vara hemma hela dagarna och försöka roa oss.. Sad smiley 18

så ledsen

Det har gått ungefär tre timmar sedan vi gick upp, konstans ledsen kille som gnyr och gråter och det är riktigt jobbigt för själen.. Känns som att det är långa fem timmar kvar innan pappa kommer hem och kan hjälpa till! Ska nog överleva detta med, men fasen va jobbigt det är med sjuka småttingar.. Så synd om min lilla kille!!



tisdag 21 februari 2012

Huklingen

Igår kom febern, lilleman va jättevarm hela natten, alvedonen gjorde sitt men stackarn har vart hängig hela dagen. Fredrik va nere på Maxi innan för att köpa lite mer alvedon och en ny termometer, blev en sån som man snabbt tar i örat, supersmidigt! Men mindre skoj när den visar 39,8..

Är lite jobbigt när dom små är sjuka, även om jag vet att det inte är någon fara så är det ju jobbigt när han flämtar ibland och är varm, inte vill äta riktigt och mest bara sover. Hoppas på att det snabbt går över. Misstänker att det är tänder igen, har precis spuckit igenom två nya en upp å en nere. För i övrigt så är han bara lite lite hostig.



pappasonmys

Krya på dig min lille hukling!

Pussåkram

Den kreativa sidan har vaknat

och det har den gjort ordentligt! Mår så bra i själen av det.. Är väl kanske för att knät är trasigt och för att jag åkte på en ny vidrig förkylning i fredags som gör att jag inte ens kan komma iväg till gymmet för lite rehabträning..! Blev i helgen en spontantripp för familjen till Ullared med Linda, Peter å Hampus. Va då inne på Lantmännens butik där och fyndade i pysselsaker.. (?) Lite knas att dom hade så mkt fina pysselsaker där - men Linda har koll hon! :)


Första albumet till Elton är på g

Köpte bland annat ett ringalbum som föreställer ett lok (längst till vänster på bilden ovan) va sex lok alltså tolv "album"sidor. Hann i igår klä in alla sidor med olika mönstrade papper som alla går i blått och eller brunt, och valde ut de foton jag ville ha med. Hoppas på att hinna fortsätta imorrn!


ailen
Idag blev det lite mer fokus på virkandet igen, huvudet och kroppen är klar och en arm. Men fastna sen. Ska göra någon 2och2 som dom kallar det, men inte hundra på om jag fattat rätt. Tur man ska till Elin på torsdag på virkkväll så hon kan visa! :) Sitter lite fast med luftballongen med, men ska nog lösa sig fint!


söndag 19 februari 2012

Leker spöke



Ja, finns väl inte så mycket att skriva.. Elton lekte spöke under sin mosters sjal och vi andra tyckte det va supergulligt och skrattade! :)

Charmtroll!


lördag 18 februari 2012

Fötterna först!!

Som vi har tränat på detta! När man ska ner från sängen, soffan eller trapporna. Tänkte när vi börja för någon månad sen att det kommer ta en evighet innan lilleman lär sig, han är ju ändå så liten! Liten kanske men inte dum! Imorses när han va på väg ur sängen så sa jag till honom utan att börja ta tag i honom för att hjälpa till. Han titta på mig en kort stund, vred runt hela kroppen och hasa sig ner från sängen - med fötterna först!!

Så himla häftigt att man kan förstå så mycket fast man ändå är så liten. Fungerade varje gång efter det, å de känns så skönt att veta att han kan ta sig ner själv på ett lite säkrare sätt. Trapporna får nog dröja ett tag till dock innan han får ta sig ner själv där..


titta mamma - one hand!
Nya nöjet i övrigt är ju att stå I gåvagnen istället för att gå bakom. Står å rycker lite tills man kommer å pötter på honom. Står så stadigt så och tycker det är sketagöraskoj! När han tröttnat kliver han ur långsamt och försiktigt. Idag fick han på dinosaurie/drakdressen för sista gången, den är lite tajt nu. Eller sinosauriedräkten som vi har kallat den här hemma 





Här kommer ett klipp från lite tidigare när godingen åker gåvagn











Fötterna först - tänk på det!



Första stegen är tagna ♥♥♥



Ikväll gjorde han det! Han gick!!





Så häftigt. Elton har länge gått längs med saker och ting och ställer sig upp mot lite allt möjligt utan problem. Går gör han bara han får hålla i ett finger litegrann men så snart man släpper så är det som att hans fötter blir två betongklumpar och så viker han överkroppen och faller.. :) Men ikväll står han som alltid vid vardagsrumsbordet bonkar lite och släpper ena handen, andra handen och stapplar iväg ett par steg. Galet.

Försökte ju såklart återskapa det ett par gånger - gick så där. Så klippen är ju inte superbra.. men ändå!!!!

Stolt? javisst! :)


fredag 17 februari 2012

Hitta studsmatteklippet

Vi va ju på Leos för ett tag sedan, när jag bloggade hittade jag inte klippet från studsmattan.. Men nu har jag det..





Pussåkram

torsdag 16 februari 2012

Rådjur i grannens trädgård

Här om morgonen vakna vi ganska sent, ljust å fint va det redan ute. Skönt på ett sätt men samtidigt blir dagen rätt kort och mat o sovrutiner lite knas! :)
Elton va på sitt vanliga glada morgonhumör å gled runt på en kudde i sovrummet. Va nått nytt han kom på.


bra kudde att glida runt på

¨



När vi skulle äta frukost sen fick jag syn på två rådjur i grannens trädgård. Fantastiskt fina djur! Brukar synas i den trädgården, frågan är om de har någe gott att äta på där kanske?


Rådjuren på matjakt

Förra året någon gång så va de två små med sin mamma som va i deras trädgård, mamman och ena kiden gick runt staketet som är på den högra sidan av huset för att gå vidare, men de missade andra kiden och stod och beta glatt i rabatten. När h*n upptäckte detta uppstod panik och h*n börja springa in i staketet om och om igen, förstod inte att man kunde gå runt eller hoppa över.
Tillslut gick jag ut och runt hela huset så jag stod ovanför kiden och jaga försiktigt ner den mot vägen så den till slut kom runt staketet. :) Inte lätt att va liten alltid!


onsdag 15 februari 2012

Party i lurarna

Elton fick prova hörlurarna.. Helt utan musik faktiskt, kanske därför dom inte såå jättespännande.. :)



Blev nästan lite rädd hur lik jag låter min syster i klippet.. :) Eller vad säger du Nina?




Pussåkram

tisdag 14 februari 2012

Öppnis

Glömde ju, vi var ju på öppnis idag. Där firades allahjärtans dag med kärleksmums till fika, inte fel! :)

Elton fick även idag ha på sig sin väst/kungarock/glamourkappa och en sjömanshatt. Sötprutt!

Lekpölen va intressant idag..





Blir nog öppnishäng på torsdag igen, är så härligt där uppe! Sagt det tuuusen gånger man kan inte säga det nog!


KRAM

Virkning på g

Åhhh, jag är så lycklig. Äntligen kommit igång med virkandet tack vare Elin! :) Hon visade mig torsdagen efter att jag skadat knät och jag fatta direkt. Brukar ha så svårt att lära mig igen för jag ser inte vad jag gör.. Men tror att Elin är en bra lärare helt enkelt. Nu är snart luftballongen klar iaf, ska göra klart prickarna som ska på och snörena som binder ihop korgen och ballongen ikväll tänkte jag! 


Ballongen ovanifrån när den nästan är klar

Igår började jag med korgen, nu är den med klar

Det är såå avkopplande att sitta med detta på kvällarna i soffan medan vi kikar på tv. Istället för att sitta fast i telefonen med facebook eller nått halvtrist spel. Är dessutom lite mer social och närvarande med virkandet! :) Det uppskattas av Fredrik.

Hoppas alla haft en kalasbra allahjärtans dag idag. Det har jag, även om det inte hände så värstans mycket. Delade en pizza jag och Fredrik på kvällskvisten, va evigheter sedan vi åt det. Mums!

pussåkram




söndag 12 februari 2012

Melodifestival, god mat, goa vänner och lite vin

I går var vi bortbjudna till vännerna Erica och Blixt, hemma hos dom bor ju såklart också underbara Meja och lille sötNoel. Meja blir tre år i sommar och lille Noel kom till världen i december förra året, med andra ord är Noel och Elton lika gamla - fast nu känns det verkligen inte så :)


Meja och Elton kalasar på maten


sötisarna
Hade en superdupertrevlig kväll med jättegod mat innan melodifestivalen. Blev väl att vi titta lite med ett öga då och då eftersom ingen av de små va så sugna på att sova :) Ett tag hörde vi inte ens vad någon sa eftersom alla tre kom på att de kan skrika lite ikapp.. Hahah, bara att skratta åt det och inse att en parmiddag inte är som den var för några år sen! 

Tillslut somna Elton ute i sin vagn inbäddad och go då gick det genast lättare att spela lite spel och dricka lite vin. Sen sov han nästan hela vägen hem på bussen och somna om direkt när vi la honom i hans säng.


Tack kära vänner för en toppenkväll! Får göras om väldigt snart!



fredag 10 februari 2012

Kalasdax

Igår blev lilleman hela 11 månader! Bara en månad kvar till 1-års dagen och kalas!

Blev till att göra inbjudningskort idag, men hör och häpna - inte handgjorda!! Hade inte lust alls faktiskt, så fick bli att göra digitala istället. Så delvis handgjorda men inte scrappade.


Adresslappar & datorn


Nu kommer strax Fredrik hem, då ska vi handla lite mat, kuvert och en hel hög med frimärken! Sen ska vi hämta hem lilleman - han fick sova hos moster inatt! Gullungen är saknad, blir bara mer och mer jobbigt att vara ifrån honom, men gud va mycket man hinner med bara på några timmar när han är hos moster! :)





torsdag 9 februari 2012

Öppnaförskolan - på en torsdag

Nu börjar våra små bli dom stora. Kändes som att det var nyss man hängde på öppnis och tyckte alla barnen va så stora och söta när dom kröp runt och dadade.. Nu är våra där.

Därför går det så bra att vara där även andra dagar än tisdagar när babycafé är. Är ju klart lite brötigare när barn upp till sex år leker omkring, men är lika mysigt ändå, och efter halv tolv, tolv så dör det nästan ut helt. :)

Elton provade den härliga rocken

Igår fick Elton på sig en rock,  lång väst, kungakappa eller vad man nu ska kalla det. Färglad va den, lång va den - men på fick den sitta i nästan en halvtimma. Han kröp, stog och gick med gåvagnen med västen på och va så nöjd. Sötprutten!


Missa inte när han skakar på huvudet väldigt lägligt


Ber om ursäkt för mitt gapande i videon - ljudet är ju inte det bästa i mobilen. :)



    Pussåkram


onsdag 8 februari 2012

Smyckestillverkning

Igår var jag hos Pernilla på kvällen för att tillverka smycken. Tanken va att vi skulle gjort detta för ett tag sen, men blev framflyttat. Det var lika skoj som sist när jag var på smyckesparty för några år sen och tiden gick lite för fort så fick bli att boka in ett nytt party hos mig i mars! :)

Velade länge i början dock vad jag skulle göra. Men tillslut blev det något som ännu är hemligt eftersom det är en gåva till någon i min närhet. Hon får gåvan ganska snart på särskild dag :) Sen gjorde jag även en nyckelring till mig. Har stört mig rätt länge på mina nyckelringar. I den ena har jag en sketagöragammal nyckelbricka som inte är i bruk (en sån som det står på att man ska lämna den hos polisen eller i närmsta brevlåda), i en annan har jag min gamla fordnyckel, iof lite nostalgiskt eftersom det är min gamla fina ford jag hade efter golfen. Forden fick tyvärr skrotas till slut så då behöll jag en nyckel. I den tredje nyckelknippan har vi opelnyckeln som köparen av opeln kanske hade velat haft? :)

Nya nyckelringen, med en ugga såklart!


Äta själv

Nu var det dax för Elton att få prova att äta själv igen, va ju ett tag sen...

Elton & mammas tallrik ser likadana ut  ♥    

Korvstroganoff serverades med broccoli till oss båda, en av de få hemlagade rätter han äter med glädje än så länge. Hoppas på fler snart!

kladdigt men gott

svårt att dricka med en sked i handen


mums


lycklig

Fick ju såklart hjälpa till lite, men han fick i sig en hel del själv. Denna tallrik funka lite bättre med så den satt fast under hela måltiden. :)