fredag 30 mars 2012

Eltons egna fotölj

Köpte en fotölj på IKEA till lilleman som Fredrik skruva ihop medan jag stog i duschen, Elton satte sig direkt i den och satt där så nöjd.. Sötskrutteprutten!




Nu bär det strax av mot Hestra för lite galej med mammorna!
Ska bli superskojsigt!!



tisdag 27 mars 2012

Besök i Gånghester och Hillared

Som vanligt vakna vi lite sent.. Jätteproblemet hos oss ja, ska väl egentligen inte klaga, men svårt att hinna med saker på dagen och till sångstunder som börjar relativt tidigt på förmiddagarna när man sover till nio eller kvart i tio..  

Först fick vi efter frukosten åka till pappas jobb på Viared å lämna hans plånbok som han glömt hemma imorses, sen till Gånghester för att se hur Alexandra och hennes mamma och pappa bor numera.. jättemysigt ställe!! Vill också flytta! Det va ICA-mamma dejt också, ska försöka köra det på tisdagarna nu så vi fick ju träffa Valle, Felicia och deras mammor också. Lunch bjöds det på med, supergott!




plaksplask
Blött blev det

 Därefter åkte vi till mormor i Hillared för att hälsa på lite.. Blev hela eftermiddagen och vi åkte inte förrän strax innan sju. Elton lekte med katternas vattenskål, länge o väl och det verkade som det va superduperkul! Efteråt var det bara att byta om eftersom allt va blött.


gooooosa med katten


 När Elton blir lite trött så gosar han gärna med allt! Idag var det mammas ena jättebamsekatt Sotis som fick ta Eltons gosande. Men hon verka tycka att det var okej.. Så söt när han går fram, småfnissar lite och lägger huvudet mot henne och gosar. 



Nu ska jag kika lite på blåsippebilderna jag tog igår i Mollaryd..
Sen soffläge och virkning! Apa på gång nu.


måndag 26 mars 2012

Tvättmaskinen är spännande

Idag var det dags att tvätta lite innan tvättstugan svämmar över igen! Brukar passa på när Elton sover, men idag ville jag komma igång lite tidigare så han fick haka på ner..


wow, det snurrar å låter 

Gick ju hur bra som helst, va rädd att han skulle rota lite överallt och äta dammråttorna som gärna samlas under maskinerna men det räckte att få på en maskin så var han fast.. 
 Tillslut kom jag på att han kanske kunde sitta på tvättkorgen så han ser in lite bättre, sicken lycka.. 


vill gärna känna i maskinen




-titta, titta, titta, titta (det kan man säga många gånger om dagen..



Han satt nog där i säkert tio minuter medan jag kunde vika ner tvätt och hänga den vi precis tagit ur. Tänk att det kan va så spännande med en tvättmaskin. Sötast var han nog när han satt å dansade till radion på tvättkorgen. Men samtidigt var det dax att gå ner märkte jag.. 




Nu sover skrutten middag, sen blir det lite mellis å så kommer nog pappa hem. Då drar jag ut till Mollaryd och hälsar på Handers å Stina - ska äntligen använda min riktiga kamera någon timma. Vart alldeles för dålig på det sista tiden..


KRAM



söndag 25 mars 2012

Sjuklingar

Innan helgen åkte både Eltons faster och farmor in på sjukan och blev inlagda.. Faster fick iaf permis ganska tidigt men farmor ligger kvar än. Faster och Elton hade race med vagnen och rullstolen, vet inte vem som hade roligast åt det.. :)

sjuklingarna ute på kort promenad



Krya på er båda två nu! Massa kramar från Elton och hans familj!


torsdag 22 mars 2012

Härlig torsdageftermiddag i solen

Efter öppnis så promenerade vi hem och Elton somna på vägen.. Då passade jag på att koka kaffe, hämta BT och leta fram termosmuggen. Oj vad jag njöt av lugnet på altanen!!


kaffe..mmm...

När Elton vakna ordnade jag lite fruktstund ute i solen, grannarna hade också fruktstund med vattenmelon och Elton fick såklart smaka.. Fick både banan, melon, kiwi och apelsin. 

fruktstund



banan är mumsigt

 Hoppas våren är här för att stanna nu bara!!




onsdag 21 mars 2012

Ätit sand för första gången

Igår när Fredrik kom hem från jobbet var han superdupertrött så jag och Elton palta på oss lite kläder och gick upp till lekplatsen en sväng så han kunde få vila i fred lite innan mina kära virkkompisar skulle komma hem till oss.. 





Först gunga vi lite jag och Elton i den stora gungan som är lite som en stor stol.. Försökte få honom att titta in i kameran men gick inge vidare. :) Tyvärr är ju kameran på displaysidan sketagörakass, men bra ibland när man ska ta kort på sig själv.. 


gjorde några försök iaf

lite skelögda?

Här såg han nog sig själv iaf..


 Sen fick Elton såklart gunga själv lite också.. Alltid skoj!




Gräva sandlåda var tydligen också jätteskoj. Stod med sin spade och hackade i sanden i hinken. När jag tyckte att det började bli lite väl kallt och kort om tid innan gästerna skulle komma så sa jag fint till Elton att nu ska vi gå hem till pappa och lyfte honom försiktigt. Skulle jag aldrig gjort. #)()(¤/)¤(%/)(¤%"Q=#¤) vad arg han blev, gapa högt och ålade sig med hela kroppen. Så han fick faktsikt hacka i sanden i hinken med spaden en liten stund till. Å så han sken upp!

hacka i sanden är roligt

Givetvis skulle det även smakas på sanden också, men det spottades ut ganska fort igen. Å ett par gånger gjorde han om det. Sen gick vi, arg va han, men vi gick ändå - o jag har lovat att vi ska dit snart igen... 







Heeeeldag på öppnis

Idag vakna vi i lite bättre tid och det fick bli öppnis strax efter tio efter lite ändrade planer. Det betyder ju att vi visserligen missade sångstunden, men blev en kalasbra dag ändå. Va lite blandat folk där, några vi inte sett på länge, några veteraner och en del nytt folk.  :) Alltid skoj! Mycke pappor också, dock inte från vårt gäng, men det brukar tydligen vara en del pappor där på onsdagar just - så ni pappor som är hemma, passa på på onsdagar på Öppnis Kristineberg.







Köra bil är skojsigt numera


Efter ett par timmar, vid en halv tre så var det dags att traska hemmåt, fick sällskap en bit eftersom Freddie och hans pappa skulle gå till farfar som bor ganska nära oss, Elton hann somna innan vi lämnat öppnis och Freddie strax efter :)


tittut
När jag hade packat klart babysimssakerna åt Elton och hans pappa så var klockan bara fem över tre så då tyckte jag att vi gott kunde traska ner istället för att ta bussen och knät höll fantastiskt bra hela vägen! Elton ville dock inte sova så länge fast jag sjöng så vacker för honom! Eller inte. Så han låg å småkika i vagnen hela vägen ner till badhuset där han och pappa fortfarande är i poolen och simmar för fullt en stund till!


Kram på er!

tisdag 20 mars 2012

Lite lagom att sova 14,5 timmar i ett streck eller?

Det tyckte nog i vilket fall lilleman.. Somna som vanligt vid halv åtta igår, drack knappt halva vällingflaskan och va sedan helt färdig.. Vet inte vad moster hittade på med honom igår eftermiddag när hon lånade honom ett par timmar?
Sov gjorde han iaf, ända till klockan tio. Jag som hade planerat att gå på Tummetott på bibblan å allt.. Fick bli lite morgonbad o dusch, sen frukost klockan 11 å nu sover skrutten efter lite omelettlunch med Sara som kika in en kortis! Mycket trevligt!

blöjfis äter frulle

Kände att det var dags att ta tag i att uppdatera lite här igen med, vart lite dålig på det, IGEN!

KRAM


måndag 19 mars 2012

8lm

                 
 - -                ererdf.ödf.öc.  







      b*Bbb    µm mc myt   ,µ ,,m,f   VVB CGG C  F            ER ERCX  CXXXX  
*^jcvvvvvvvvvvvvvvvvvvvccccccccccccccccccccccedftd4df5656nr  


(tyckte det var dags för Elton att få börja blogga. "Det ska börjas i tid") Vet inte om ni förstår hans inlägg, men videon kanske säger sitt?)






söndag 18 mars 2012

Bilder från kalaset


Den 11e mars dagen efter kalaset med alla kära vänner hade vi nästa kalas med familj och släkt! Fullt hus kan man säga! :) 

mormor & Elton

Fick sina första småbilar

Tårtan
Gjorde egen tårta för första gången i mitt liv. Å resultatet blev faktiskt kanon om man får skryta lite. Gjorde egna chokladbottnar från Rutiga kokboken eller om det kanske var rutiga bakboken å sen tog jag och fotade av receptet på baksidan av ICAs färdiga bottnar i butiken på en chokladmousse som jag fått smaka hemma hos Elin & Vilmer. Gick däremot inte åt så mycket jag trodde så hade en hel tårta plus en hel botten över. Den blev ganska hög och rejält mastig. Mumms! 


min fina syster
Nina va såklart med heeeela helgen från fredag till söndag, hjälpte till med alla förberedelser och servicen under kalasen. Du är en pärla syster!!






Eltons privatfotograf var också med på kalaset. Kände att jag ville fota såklart, men när ska man hinna med det?? Tack igen Max för att du var med under dagen och tog massa härliga bilder! Bjuder dock inte på alla här och nu.. :)



Å va mycke presenter en sån liten kille kunde få. Galet! Men en väldigt bra mix av saker även denna dag och inga dubletter! En pyjamas som va lite liten bara, men den byttes snabbt! :)




Tack igen alla som var med och gjorde Eltons dag till en fantastisk dag!
KRAMAR i massor från vår lilla familj!


onsdag 14 mars 2012

Promenad i solen

Idag gick jag och Elton på en liten promenad.. Känns bättre å bättre med knät också! Skönt det!! :)

trött kille

Elton fick tre härliga och helt olika mössor i födelsedagspresent - idag invigde vi Geggamojja mössan från farfar. :) Tyvärr sov han inte så länge ute som jag hade hoppats så fick inte så mycket gjort här hemma.. Men gick bra ändå. Efter ett evighetskladdande med maten (Fick äta lunch själv och då blir det kladdigt) så packa vi ihop oss och åkte på babysimmet som gick hur bra som helst idag! 


Pussåkram kära läsare!





Korvgrillning i Annelundsparken

Fint väder skulle det va, å ja uppehåll å lite sol va det kanske.. Men snorkallt i vinden! Trots det grillade vi korven åt den och lite kaffe på maten hann vi med innan vi frös ihjäl. 




 Det var jag, Elton, Elin, Alexandra, Sandra, Felicia, Jessica och Valdemar som bestämde dejt dagen innan, så mysigt för det var ett tag sedan vi sågs nu. Får försöka upprätthålla detta nu på tisdagar!!


Alexandra & Elton

Fick varsin egen dricka med sugrör

Chillar lite

Efter parkbesöket promenixa vi ner till stan för att gå till tandläkaren för första gången.. Eller ja, en infoträff! Hon tyckte hans sju små bissingar såg så fina ut så. Och hör å häpna: Jag bokade en tid till mig själv.. Hörde ni? Jag gick till luckan efter informationsträffen, väntade i säkert två minuter innan de öppna luckan och sa: "jag skulle vilja boka en tid till mig själv." Kändes konstigt att höra mig själv säga de orden, men jag gjordet det så i maj ska jag dit.. usch å fy å blä!


Tack tjejer för en trevlig dag i parken!

KRAM

För stor pyjamas??

Denna pyjamasen tog pappa på Elton igår kväll.. Lite stor kanske eftersom den satt lite knas imorses! :)

hur sitter tröjan tycker du?


Så söt min lille skrutt i sin bamsestora pyjamas. Sovit gott har han gjort i vilket fall eftersom vi inte vakna innan tjugo nio idag.. Härlig start på en onsdagmorgon!

Toapapper är favrit leksak på morgonen

Nu frukost, städa lite, promenad å sen simma simma simma i badhuset! Tror vi har sex gånger kvar på babysimmet!

KRAM